Zelená Shakshuka podle FoodMillBlog

Shakshuka má zcela právem své kořeny ve Středním východu, ale existují i asijské receptury a jejich obměny po celém světě. Tento pokrm bohatý na vitamíny a minerály je ideální jako lehký víkendový brunch, který vám dodá potřebnou energii zvláště v chladných dnech. Budete překvapeni, jak výborně chutná kombinace papriky, koření, kapusty a vajec. Posuďte sami.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 200 g toskánské černé kapusty 

    4 vejce 

    hrst čerstvého špenátu 

    1 velká zelená paprika 

    1 velká bílá cibule 

    2 stroužky česneku 

    špetku mletého římského kmínu

    hrst čerstvé petrželové natě 

    1 avocado 

    hrst čerstvého koriandru na zdobení 

    vločky uzených chilli papriček M&S

    sezam – černý, bílý na zdobení 

    limetka, sůl a pepř 

    olivový olej 

    Příloha: plochý pita chléb z celozrnné pšeničné mouky M&S

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme na pravidelné, tenké plátky. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a hrst petrželky najemno.
  2. Očištěnou a nakrájenou kapustu povaříme v horké, osolené vodě tak, aby nám změkla. Poté ji scedíme, zchladíme v ledové vodě a necháme okapat.
  3. Ve velké pánvi orestujeme na olivovém oleji papriku, po chvilce přidáme cibuli, okapanou kapustu a vše pozvolna restujeme. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou petrželku a římský drcený kmín. Ucítíte opravdovou vůni orientu. Přidáme špenát a dochutíme solí a hrubým pepřem. Jakmile je celá směs osmažená a kompaktní, vytvoříme uprostřed hnízda, do kterých rozklepneme vajíčka a celou pánev vložíme do předem vyhřáté trouby zapéct na 4 - 5 minut na max. 150 °C tak, aby se vajíčka hezky zatáhla. Poté vytáhneme a rozdělíme na dvě porce, nebo můžeme Shakshuku konzumovat spolu s rozpečeným pita chlebem rovnou z pánve přesně jako obyvatelé Středního východu.
  4. Nakonec ještě posypeme vločkami uzených chilli papriček, zakápneme limetkou, olivovým olejem, poklademe plátky avokáda a posypeme sezamem.
  5. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments