Zapečené avokádo s uzeným lososem a kachním vejcem od FoodMILLblog

Avokádo je v dnešní době hodně populární. Stačí mít tři kvalitní produkty značky M&S a můžete si připravit velice rychlou a přitom ohromující snídani nebo brunch pro sebe a své blízké. Dobrou chuť!

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

20 min

Ingredience

  • 1 kus většího avokáda
  • 50 g plátky lososa Lochmuir - jemně uzený (M&S)
  • 2x žloutek kachního vejce (M&S)
  • hrubá mořská sůl
  • hrubý čerstvý pepř
  • čerstvý kopr na zdobení
  • extra panenský olivový olej
  • žitné krekry nebo bageta (podle chuti)

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 190 °C. Avokádo podélně nakrojíme, rozpůlíme a lžičkou vyjmeme pecku. Kolem otvorů po pecce avokáda pomocí lžíce vyhloubíme větší otvor na kachní žloutek.
  2. Po vyhloubení avokádo zlehka osolíme a opepříme, vložíme do vyhloubeniny plátek uzeného lososa a poté opatrně nalijeme kachní žloutek. Vyhloubeninu do avokáda mějte raději větší, ať Vám žloutek nevyteče, byla ho škoda.
  3. Avokáda opatrně položíme na plech a pečeme cca 12-15 minut, dokud se nám žloutek z vrchu zatáhne. Pokud chcete mít žloutek méně tekutý, doporučuji péct 15-20 minut.
  4. Poté avokádo dozdobíme čerstvým koprem, osolíme žloutek hrubou mořskou solí, zakápneme extra panenským olivovým olejem a podáváme s krekry nebo rozpečenou bagetou.
  5. Wine pairing: Když k tomuto receptu přidáte šumivé víno CAVA, tak určitě nikoho nezklamete. Tato šumivá suchá, španělská CAVA je vyráběná tradiční metodou dozrávání v láhvi a je perfektně chuťově složená. Mimo jiné toto šumivé víno bylo oceněno bronzovou medailí v soutěži vyhodnocování vín IWSC 2016.
  6. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments