Veggie burger s paprikovou salsou a sýrem Halloumi od FoodMillBlog

Pokud něco dokáže konkurovat klasickému burgeru, pak je to tato svěží veggie variace se sýrem halloumi, paprikovou salsou a nakládanou cibulí. Křupavý sýr halloumi se spolu s osvěžující paprikovou salsou skvěle snoubí. Až ingredience propečete, naskládejte je do měkké bulky a nechte propojit všechny chutě a šťávy. Burgerů si raději přichystejte dostatek, i zapřísáhlí masožrouti se totiž budou otáčet po dalším přídavku.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

cca 60 minut

Ingredience

  • 4 pšeničné burger briošky M&S
    1 plechovka předvařené cizrny
    100 g vařené červené čočky
    1 ks střední cuketa
    1 ks malá mrkev
    2 lžíce tahini
    1 lžíce hořčice
    2 lžíce lněných semínek (ponořených ve vodě)
    2 lžic mandlového mléka
    5 lžic kukuřičné mouky
    1 lžíce mletého kmínu, červené sladké papriky, kajenského pepře
    špetka sušeného chilli
    1 šalotka
    2 stroužky česneku
    3 lžíce olivového oleje
    citron

    Dresink / Tapenáda:

    4 ks středně velké červené papriky
    1 lžíce olivového oleje
    1 lžička Balsamica
    1 lžíce mandlového mléka
    sůl, pepř
    3 stonky čerstvého koriandru
    1 lžíce šťávy z jednoho půlky citronu

    Na ozdobení burgeru:

    hrst rukoly
    hrst fazolových klíčků
    150 g sýru halloumi
    červená cibule (může být i nakládaná červená cibule)

    Příloha:

    batátové hranolky
    sůl, pepř,
    olivový olej
    lžička sušeného tymiánu

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na bochánky. Jako první je důležité si dát vařit čočku dle návodu na obalu. Poté si do pánve nalijeme olivový olej. Na šalotce a česneku orestujeme cuketu, aby chytla barvu. Tuto směs smícháme spolu se slitou a okapanou cizrnou. Poté vložíme do blendru, přidáme mandlové mléko a směs rozmixujeme. Rozmixovanou směs přendáme do větší mísy, do které přidáme další ingredience – tahini, koření, mrkev, čočku, lněná semínka ponořená ve vodě (ty mají texturu slizkou, právě aby těsto spojily), sůl, pepř, citronovou šťávu a nakonec mouku. Vše spolu pořádně zamícháme – vytvoří se nám textura těsta. Na pečící papír si vytvarujeme z těsta bochánky a pečeme do zlatova na 200 °C cca 35 minut.
  2. Společně do trouby přidáme i batátové hranolky, které pouze polijeme olivovým olejem, okořeníme a pečeme cca 15 minut do zlatova na stejnou teplotu jako vegetariánskou směs bochánků.
  3. Jako další si připravíme paprikovou tapenádu. Nakrájené papriky si orestujeme na olivovém oleji, až chytnou hnědou ogrilovanou barvu, přidáme k nim ocet balsamico a 1 minutu spolu ještě restujeme. Chutě se tím hezky propojí. Vychladlou směs dáme opět do blendru. Než začneme mixovat, přidáme opět koření, mandlové mléko a citronovou šťávu. Po rozmixování si do směsi nakrájíme najemno lístky koriandru a dáme směs vychladnout do lednice.
  4. Poté si vše vyndáme z trouby. Je čas si ogrilovat na olivovém oleji na plátky nakrájený sýr halloumi, který opečeme do zlatova a zároveň si ohřejeme na pánvi nebo v troubě pšeničnou briošku.
  5. Jak na skladbu burgeru – spodní část housky natřeme řádnou vrstvou paprikové tapenády. Na tapenádu přijdou fazolové klíčky, rukola, poté pečená placka, halloumi sýr a jako finální tečka dobrá vrstva nakládané červené cibule.
  6. Přeji vám dobrou chuť.
  7. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments