Ingredience
Ingredience na těsto:
600 g hladké mouky 00
120 g plnotučného mléka
120 g vody
80 g másla
60 g cukru
25 g droždí
1 vejce
Ingredience na náplň:
100 g cukru
15 g skořice
1 balení másla Brandy Butter M&S Food Collection
1 balení džemu Merry Berry Preserve M&S Food
Ingredience na polevu
200 g moučkového cukru
5 lžic vody
Postup
- Máslo si rozpustíme v malém rendlíku a necháme ho vychladnout. Mezitím si ve velké míse smícháme cukr, hladkou mouku a špetku soli. V druhé míse pak smícháme „mokré“ ingredience: vejce, plnotučné mléko, droždí a 120 ml vody (při pokojové teplotě). Až budou jednotlivé ingredience smíchané, spojíme suché i mokré dohromady a promneme rukama.
- Těsto necháme asi hodinu kynout při teplotě asi 25 °C (například v troubě se zapnutým světlem) pokryté potravinářskou fólií. Mezitím si připravíme směs cukru (100 g) a skořice (asi 15 g).
- Po hodině těsto vyndáme a vyválíme jej válečkem – snažíme se mu dodat obdélníkový tvar. Poté ho potřeme ho máslem a džemem, a nakonec posypeme cukrem a skořicí. Těsto srolujeme, vytvoříme valeček a pak ho nakrájíme na poměrně silné plátky. Tyto plátky umístíme na vymazaný plech dostatečně daleko od sebe.
- Plech posypeme zbylým cukrem a necháme rolky ještě 30 minut kynout. Následně pečeme při 180 °C po dobu asi 30 minut. Po vyndání z trouby necháme rolky pár minut vychladnout a poté vše ozdobíme cukrovou polevou – tu připravíme smícháním 200 g moučkového cukru s velmi malým množstvím vody, asi 4-5 lžicemi. Pokud chcete rolkám dodat nečekaný křupavý zvrat, můžete je posypat praženými pekanovými ořechy.
- Doporučujeme rolky podávat ještě vláčné, abyste si co nejvíce vychutnali jejich nenapodobitelně hřejivou chuť. Přejeme vám dobrou chuť a krásný a pohodlný adventní čas.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_