Tuňákový tatarák s praženými pistáciemi a limetkovou majonézou od FoodMILLblog

Tuňákový tatarák miluju a pistácie taky, takže vytvořit tento recept byla hračka. Je velice snadný a moc výstižný, vřele Vám jej doporučuji.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 120 g čerstvého chlazeného tuňáka (křídlatého)

  • hrst vyloupaných pistácií

  • limetka

  • citron

  • majonéza M&S se šťávou ze sicilských citronů a citronovou kůrou

  • extra vergine olivový olej

  • pár lístků máty na zdobení

  • pár plátků křehkého slaného pšeničného chleba se směsí semínek značky M&S

  • hrubý pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Pistácie si opražíme na pánvi tak, aby byli hezky křupavé. Podle libosti si je osolte a nechte vychladnout. Tuňáka si nakrájíme na malé pravidelné kostičky. Nadrobno si také nakrájíme i pár lístků máty. Pražené pistácie libovolně rozdrtíme na drobné kousky.
  2. Nakrájeného tuňáka a pražené pistácie smícháme dohromady v misce, osolíme a opepříme a smícháme s olivovým olejem. Směs dáme odpočinout do lednice na 10 minut.
  3. K tataráku doporučuji bruschetty, takže si nakrájejte Vaše oblíbené pečivo na jemné plátky, zakápněte olivovým olejem, opepřete hrubým pepřem a pečte do křupava.
  4. Poté směs vytáhneme z lednice a celou ji zakápneme limetkou a citronem a ochutnáme, popřípadě ještě osolíme. Tuňákový tatarák nakonec zakápneme extra citrusovou majonézou od M&S a ozdobíme limetkou, citronem a mátou. Pro milovníky pražených pistácií posypeme ještě pistáciemi a podáváme s rozpečenou bruschettou nebo krekry a hlavně skvělým a prvotřídním šampaňským Oudinot z městečka Epernay, kde šampaňské má svůj domov.
  5. Wine pairing: Oudinot Champagne, á EPERNAY, Cuvée Brut
  6. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments