Ingredience
4 ks filetů tresky cca (500g)
600 g brambor (Grenaille)
100 g růžiček brokolice či květáku
50 g baby mrkve
6 stroužků česneku
100 g cherry rajčátek
čerstvé bylinky (rozmarýn, petrželová nať, kopr)
50 g hrášku (může být i mražený)
50 g másla
papír na pečení
mořská sůl, hrubý černý pepř
olivový olej
Postup
- Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě a poté je necháme lehce vychladnout. Mezitím si připravíme a nakrájíme zeleninu a bylinky, které budeme péct společně s Treskou. Cherry rajčata rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka, růžičky brokolice také přepůlíme.
- Troubu si předehřejeme na 180-190 °C. Rozložíme si jeden arch papíru na pečení. Do středu umístíme mix zeleniny (brokolice, cherry rajčat, mrkve, hrášku, či případně další zeleniny), přidáme filety tresky, které po stranách obložíme čerstvými bylinkami a plátky česneku. Celou směs zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Určitě doporučuji přidat i pár kostiček másla. Teď už jen papír stáhneme a vytvoříme pevně utažený balíček, který bude neprodyšně uzavřený. Tento stejný postup opakujeme i u ostatních filet.
- Pečeme maximálně při teplotě 180-190 °C po dobu 15 minut. Uvnitř balíčku se vytváří pára, tím pádem bude treska vařená v páře spolu s bylinkami, jejichž chuť a aroma se krásně rozvinou a prostoupí jak masem, tak i zeleninou.
- Mezitím si v hluboké pánvi osmahneme na másle uvařené brambory, přidáme nasekaný stroužek česneku, nasekaný kopr a petrželovou nať. Nemusím připomínat, že je nezbytně nutné máslem promastit všechny brambory, aby je bylinky hezky obalily. Ochutnáme, případně osolíme.
- Po upečení vytáhneme z trouby, balíček otevřeme a podáváme s bylinkovými bramborami. Nezapomeneme vše zakápnout extra virgin olivovým olejem a citronem. K lehkému pokrmu se bude skvěle hodit lehké bílé suché víno Chenin Blanc z argentinského regionu Mendoza „Fisherman’s catch“.
- Wine pairing: Fisherman’s Catch, Chenin blanc, M&S.
- K tomuto lehkému rybímu pokrmu jsem vybral argentinské víno „Fisherman’s Catch“, které je vyrobeno z moštové odrůdy Chenin Blanc. Tato odrůda se perfektně hodí k rybám jako je právě treska a samozřejmě i kuřecímu masu. Vyniká svojí ovocností s tóny exotického ananasu, jablek a citrusů. Rozhodně stojí za to toto víno ochutnat.
- Přeji Vám dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica - @FoodMillBlog. Fotky nafotil: 360co