Ingredience
130 g zauzené pancetty nebo slaniny
200 g černé kapusty (cavolo nero) (M&S)
3 středně velké mrkve
1 cibule + 3 stroužky česneku
1 velká brambora
200 g směs fazolí (M&S)
270 g loupaných rajčat ve vlastní šťávě
hrst čerstvých fazolových lusků a baby cukety
0,75 litr zeleninového vývaru
čerstvé bylinky (bazalka, petržel)
olivový olej
strouhaný parmazán
pečivo na rozpečení
Postup
- Mrkve, bramboru a cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky. Na stejně velké dílky nakrájejte pancettu. Česnek nasekejte najemno a hlávky (listy) černé kapusty nakrájejte na proužky. Baby cuketu rozkrájejte na kostičky a fazolové lusky přepulte.
- V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej a nejdřív na něm opečte pancettu. Poté chvilku restujte cibuli a česnek, nakonec přidejte mrkev s bramborem, cuketou a fazolovými lusky. Vše velice krátce orestujte a neustále přitom míchejte. Jakmile se vám bude zdát zelenina pěkně osmažená, přidejte plechovku loupaných rajčat, lehce orestujte a pak zalijte 750 ml teplého vývaru. Přidejte černou kapustu a bylinky, uvařený mix fazolí, přiklopte pokličkou a vařte zhruba hodinu na středním až mírném plameni. Podle potřeby přidejte sůl a pepř na dochucení.
- Polévku podávejte s opečeným chlebem či italskou ciabattou, kterou můžete zakoupit v sekci pečiva M&S. Nezapomínejte na to, že tato polévka má ráda hodně olivového oleje i již zmiňovaného pečiva. :-) Pěkně a řádně tedy vše zakápněte tím nejlepším oliváčem. Ozdobit můžete čerstvou bazalkou a pro labužníky ochuťte polévku strouhaným parmazánem. Někdo z vás si určitě nedokáže představit tuto italskou delikatesu bez sklenky červeného vína. Doporučuji proto červené Montepulciana D`Abruzzo, které má velice rafinovanou chuť višní, černého pepře a krásné střední tělo.
- Wine pairing: Montepulciano D`Abruzzo, 2018, DOC, M&S.
- Přeji vám dobrou chuť.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.