Tomatová polévka z pečených rajčat s Girasoli a parmazánovým chipsem podle FoodMILLblog

Rajčata, bazalka, parmazán, mozzarella, to jsou jedny z těch nejlepších surovin (pro mě) italské gastronomie, bez kterých by italská kuchyně nebyla italská. U italské gastronomie mě baví sázka na jednoduchost, čerstvost a barevnost. Připravil jsem si pro Vás tradiční tomatovou polévku z pečených rajčat z produkce řady M&S. Polévka může být pro někoho i hlavní jídlo, tak jsem k ní přidal Girasoli plněné mozzarellou, pečenými rajčaty a bazalkou. Kdo má rád křupavé vychytávky, připraví si se mnou i parmazánový chips. K tradičnímu italskému receptu patří i tradiční italské víno. Vybral jsem pro Vás Soave Classico, které se vyrábí z odrůdy Garganega. Toto víno je typické pro svou poměrně bohatou aromatiku a střední obsah kyselin.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

60 minut i s pečením rajčat

Ingredience

  • 150 g rajčatové omáčky s bazalkou se sušenými rajčaty (M&S)
    5 ks rajčat Rosa Vine
    400 g keříčkových rajčat Claret
    250 g vaječných těstovin Girasoli plněné mozzarellou, pečenými rajčaty a bazalkou
    čerstvá bazalka
    česnek
    čerstvý tymián
    100 g mrkve
    2 malé cibule
    100 g strouhaného parmazánu
    500 ml silného zeleninového vývaru
    olivový olej extra virgin

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme parmazánový chips. Na plech a pečící papír si nastrouháme parmazán a vytvoříme si z něj souvislé vrstvy. Necháme ho zprudka zapéct v troubě a poté necháme vychladnout. Chips by měl být křehký, tenký a kompaktní.
  2. Očištěná, rozpůlená a osolená rajčata vložíme do trouby. Nezapomeňte k nim pohodit stroužek česneku, čerstvý tymián a zakápnout olivovým olejem. Rajčata pečeme v předehřáté troubě při teplotě 100 °C pěkně do zlatova.
  3. Jakmile jsou rajčata upečená, ve středním hrnci si orestujeme stroužek česneku, nakrájenou cibuli a přidáme rajčatovou omáčku se sušenými rajčaty (z řad M&S) a zprudka celou směs orestujeme. Po chvilce přidáme pečená rajčata, promícháme a přidáme zeleninový vývar a ještě cca 5 minut vaříme.
  4. Plněné Girasoli uvaříme v horké vodě dle návodu. Po vytažení z vody zakápneme olivovým olejem a necháme v teple.
  5. Celou směs rajčat s vývarem důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do pěkného krému, dochutíme solí, olivovým olejem a bazalkou podle libosti, pokud je krém na Vás hustý, rozředíme dalším zeleninovým vývarem.
  6. Jakmile máme polévku ochucenou, můžeme servírovat s plněnými Girasoli uprostřed talíře. Přidáme čerstvou bazalku a nezapomeňme na křupavý parmazánový chips, který zakápneme olivovým extra virgin olejem.
  7. Wine pairing: Nezapomeňte si k tomatové polévce nalít sklenku bílého vína SOAVE Classico 2017, Cantina Monteforte, DOC, které Vás uspokojí příjemnou svěžestí, lehkým tělem a květovými i ovocnými vůněmi. A klidně můžete mít u Vás doma léto už v březnu, protože nabídka rajčat z řad M&S Vám to umožní kdykoliv.
  8. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments