Ingredience
150 g rajčatové omáčky s bazalkou se sušenými rajčaty (M&S)
5 ks rajčat Rosa Vine
400 g keříčkových rajčat Claret
250 g vaječných těstovin Girasoli plněné mozzarellou, pečenými rajčaty a bazalkou
čerstvá bazalka
česnek
čerstvý tymián
100 g mrkve
2 malé cibule
100 g strouhaného parmazánu
500 ml silného zeleninového vývaru
olivový olej extra virgin
Postup
- Nejprve si připravíme parmazánový chips. Na plech a pečící papír si nastrouháme parmazán a vytvoříme si z něj souvislé vrstvy. Necháme ho zprudka zapéct v troubě a poté necháme vychladnout. Chips by měl být křehký, tenký a kompaktní.
- Očištěná, rozpůlená a osolená rajčata vložíme do trouby. Nezapomeňte k nim pohodit stroužek česneku, čerstvý tymián a zakápnout olivovým olejem. Rajčata pečeme v předehřáté troubě při teplotě 100 °C pěkně do zlatova.
- Jakmile jsou rajčata upečená, ve středním hrnci si orestujeme stroužek česneku, nakrájenou cibuli a přidáme rajčatovou omáčku se sušenými rajčaty (z řad M&S) a zprudka celou směs orestujeme. Po chvilce přidáme pečená rajčata, promícháme a přidáme zeleninový vývar a ještě cca 5 minut vaříme.
- Plněné Girasoli uvaříme v horké vodě dle návodu. Po vytažení z vody zakápneme olivovým olejem a necháme v teple.
- Celou směs rajčat s vývarem důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do pěkného krému, dochutíme solí, olivovým olejem a bazalkou podle libosti, pokud je krém na Vás hustý, rozředíme dalším zeleninovým vývarem.
- Jakmile máme polévku ochucenou, můžeme servírovat s plněnými Girasoli uprostřed talíře. Přidáme čerstvou bazalku a nezapomeňme na křupavý parmazánový chips, který zakápneme olivovým extra virgin olejem.
- Wine pairing: Nezapomeňte si k tomatové polévce nalít sklenku bílého vína SOAVE Classico 2017, Cantina Monteforte, DOC, které Vás uspokojí příjemnou svěžestí, lehkým tělem a květovými i ovocnými vůněmi. A klidně můžete mít u Vás doma léto už v březnu, protože nabídka rajčat z řad M&S Vám to umožní kdykoliv.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.