Těstovinový salát s tuňákem, mátovým pestem a praženými pistáciemi od FoodMillBlog

Receptů na těstovinové saláty existuje nespočet. Nejrůznější kombinace a varianty, kde se fantazii meze nekladou. Není divu, v létě patří tento typ lehkého, přitom však sytého salátu mezi oblíbená jídla, která vám skvěle poslouží jako zdravý oběd nebo večeře. Ideální je také sbalit si ho v krabičce na výlet, piknik nebo pláž. Spolu s Carolinou jsme si pro vás tentokráte připravili ryze „italskou“ verzi tohoto receptu. O hlavní chuťový efekt se zde postará výživný tuňák. Vybírejte proto pouze ty nejkvalitnější produkty. Pokud si zakoupíte jakéhokoliv tuňáka naloženého v oleji v prodejnách M&S, můžete si být jisti prvotřídní kvalitou. Stačí si vybrat ten správný typ dle vašich preferencí a za dobrou cenu tak dostane kvalitu i výjimečnou chuť. Důležité je také salát pořádně promíchat, dochutit a nejlépe přes noc nechat odležet v lednici. Pak chutná ještě lépe! O tom se ale už přesvědčte sami. Jdeme na to…

servings

Počet porcí

3 - 4 porce

preparation

Doba přípravy

cca 30 minut (nejlépe nechat 2 – 4 hod. odležet v lednici)

Ingredience

  • 300 g Conchiglioni těstoviny (mušličky)
    3 pol. lžíce majonézy
    2 pol. lžíce mátového pesta M&S
    200 g steak z tuňáka pruhovaného v olivovém oleji M&S
    2 pol. lžíce kapar
    80 g zelených oliv bez pecek
    200 g červených a žlutých rajčat Santini M&S
    hrst pražených a vyloupaných pistácií
    2 pol. lžíce bazalkového oleje M&S
    sůl, pepř, olivový olej

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu, doporučuji je připravit opravdu “all dente”. Po uvaření je necháme zchladit a vložíme je do velké misky. Promícháme s olivovým olejem.
  2. Umytá rajčátka rozpůlíme a tuňáka necháme okapat od oleje. Majonézu smícháme s mátovým pestem.
  3. Těstoviny smícháme s tuňákem, olivami, rajčaty, kapary a umíchanou majonézou, přidáme bazalkový olej, osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme a dochutíme podle potřeby buď bazalkovým olejem nebo mátovým pestem a majonézou. Necháme odležet v lednici.
  4. Jakmile bude těstovinový salát řádně odležen, servírujeme. Pokud byste rádi tento recept ještě o malinko vylepšili, doporučuji ho posypat praženými vyloupanými pistáciemi. A když si navíc za příznivou cenu v M&S přikoupíte růžové víno Dolphin Rosé z jižní Afriky, užijete si skutečné letní snoubení. Toto víno vám svou jemnou lehkostí tento lahodný recept krásně doladí.
  5. Wine pairing: Dolphin Bay, Rosé, Jižní Afrika, 2018.
  6. Přeji vám dobrou chuť.
  7. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica // FoodMILLBlog.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments