Tagliatelle s burratou a konfitovanými rajčaty od FoodMillBlog

Kdo by nemiloval italskou kuchyni? Italové jsou proslulí svými jednoduchými recepty v duchu kulinářského minimalismu, ale s maximem chuti a elegance. Proto si dnes připravíme tagliatelle s burratou a konfitovanými rajčaty. Pokud si potrpíte na čerstvé ingredience, šťavnatá rajčata a úžasnou vůni bazalky, tak vás tento recept doslova okouzlí. Úžasná letní odlehčenost těchto přísad se totiž skvěle snoubí s vaječnými těstovinami. Navíc je vše hotovo za pár chvil. Říká se, že v jednoduchosti je síla, a tady to platí dvojnásob.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

do 15 minut (plus marinování a konfitování rajčat - 30 min.)

Ingredience

  • 180 g čerstvé vaječné tagliatelle
    250 g rajčata Santini
    150 g čerstvého sýru burrata
    hrst bazalky
    1 stroužek česneku
    čerstvé bylinky: tymián, rozmarýn
    sůl, hrubý pepř
    extra panenský olivový olej

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Očištěná, rozpůlená a osolená rajčata vložíme do trouby. Nezapomeňte k nim přihodit stroužek česneku, čerstvý tymián a zakápnout je olivovým olejem. Rajčata pečeme v předehřáté troubě při teplotě 100 °C pěkně do zlatova. Pak je necháme vychladnout a naložíme je do olivového oleje s kusy nasekané čerstvé bazalky a necháme chvilku marinovat.
  2. Mezitím si dle návodu uvaříme v osolené vodě tagliatelle (al dente), scedíme a necháme si vodu z těstovin stranou. Ve hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm stonky bazalky – olej tak vstřebá všechnu její chuť. Po chvilce stonky vyjmeme a do pánve přidáme uvařené tagliatelle a zhruba půlku konfitovaných rajčátek Santini. Vše zamícháme, přidáme trochu vody z těstovin a za stálého míchání přidáme kapku oleje.
  3. Na talíř nejprve naservírujeme tagliatelle, volně obložíme zbytkem konfitovaných marinovaných rajčat, navrch natrháme čerstvou burratu a ozdobíme voňavou bazalkou. Burratu doporučujeme před servírováním chvíli ponechat v pokojové teplotě, mnohem více tak vynikne její chuť.
  4. Wine pairing: M&S This is..., Pinot Grigio, Delle Venezie, DOC, 2019. Pokud si chcete k tomuto pokrmu dopřát víno, můžete bez váhání sáhnout po nové kolekci vín M&S This is.... K našim tagliatelle jsem pro vás vybral lehké a osvěžující Pinot Grigio 2019, které pochází z vinařských oblastí Benátska. Odrůda Rulandské šedé je velice populární nejen v Itálii, ale i u nás. Toto víno se vyznačuje se lehkou chutí hrušek a citrusů, které prostě neodoláte. Přívětivá cena je garantována ochrannou známkou DOC, která v Itálii představuje druhý nejvyšší stupeň hodnocení kvality vín. Tak ať vám chutná!
  5. Přeji vám dobrou chuť.
  6. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments