Tagliatelle al ragú s jehněčí klobásou s rozmarýnem od FoodMillBlog

Přichází podzim a kuchyně se plní vůněmi, kterým rádi říkáme „domácí“ – dnes vám ukážeme, jak připravit trochu netradiční ragú, které vás ale zcela jistě zahřeje v žaludku i u srdce. Boloňské ragú známe všichni, ale v Itálii je to s „ragú“ trochu složitější, jelikož existuje nesčetné množství definic tohoto pojmu. Snad všechny se ale shodnou na tom, že spíše než o recept jde hlavně o správný postup. Maso se nejprve osmahne s jemně nasekanou zeleninou (cibulí, mrkví a řapíkatým celerem) a poté se vaří v zeleninovém vývaru. Samozřejmě že i doba vaření je důležitá. Čím pomaleji ragú vaříme, tím výraznější bude chuť masa. Pro náš dnešní recept jsme si vybrali jehněčí klobásky M&S s rozmarýnem, tymiánem a chipotle, které jsme zkombinovali s čerstvými vaječnými tagliatelle. Výsledkem je dokonalý pokrm na rodinný oběd, na večeři s přáteli nebo kdykoliv potřebujete ohromit svoje hosty trochou domácí kuchyně. Hlavní je se o něj podělit s lidmi, které máte rádi!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

90 minut

Ingredience

  • 500 g jehněčí klobásy M&S

    300 ml červeného vína

    400 g čerstvých tagliatelle M&S

    350 ml zeleninového vývaru

    1 stonek řapíkatého celeru

    2 mrkve

    1 cibule

    Rozmarýn

    Bobkový list

    Olivový olej extra virgin

    Sůl

    Pepř

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Očistěte mrkev, celer a cibuli a nasekejte je nadrobno. Poté je osmahněte v rendlíku na 2-3 lžících olivového oleje po dobu 2-3 minut. Klobásu oloupejte a rozdrobte a přidejte ji k zelenině. Vše restujte 5-6 minut a poté zalijte červeným vínem. Přidejte bobkový list a nechte vše povařit přibližně 10 minut. Poté přilijte zeleninový vývar a poté vařte na mírném ohni po dobu 40 minut. Nezapomeňte nakonec bobkový list vyndat!
  2. Tagliatelle povařte ve vroucí osolené vodě 2 minuty a poté je sceďte. Podávejte s připraveným ragú, čerstvě mletým pepřem a pár snítkami rozmarýnu na ozdobu.
  3. Wine pairing: M&S Classics No. 11 Corbières. A co by to bylo za jídlo bez vína? K našemu receptu jsme vybrali nové víno M&S Classics No. 11 Corbières, které je lehce kořeněné a chutí připomíná černé lesní ovoce. Corbières je jedna z nejznámějších odrůd z regionu Languedoc Roussillon na jihu Francie. Červená vína jsou ostatně silnou stránkou této oblasti. Naše dnešní volba je bohatá na vonné bylinky a vyrábí se z hroznů typických pro tuto zónu – Grenache, Syrah a Carignan – a oplývá vůní lesního ovoce a špetkou koření a skvěle se hodí k našemu dnešnímu ragú.
  4. Přeji vám dobrou chuť.
  5. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments