Prohlédněte si i další silvestrovské recepty!

Svůdný Silvestr podle FoodMillBlog: Svěží tuňákový tatarák s pistáciemi a šalotkou

K silvestrovským slavnostem nebo novoročním setkáním s rodinou a přáteli patří hlavně pohoda a radost, ale také spousta kvalitního jídla a pití! A málokdo si umí silvestrovské posezení představit bez největší české stálice, jednohubek. My říkáme – ať žijí dál!

Ale samozřejmě s trochou stylu a představivosti. Ovšem, uvědomujeme si, že nikdo nechce trávit své drahocenné volno v kuchyni, půl dne vařit a druhou půlku dne vše dávat dohromady. Proto jsme pro vás připravili několik rychlých, ale hlavně svůdně chutných receptů, které si můžete připravit doma z produktů M&S, a které vám dohromady nezaberou více než hodinu času.

Vsadili jsme na čerstvost, kvalitu a nevšednost chutí, tak aby váš poslední den v tomto roce byl nezapomenutelný! Kombinace tuňáka a pražených pistácií je totální exploze chutí, kterou nádherně dokresluje příjemně osvěžující šťáva z mučenky. A Prosecco samozřejmě nesmí chybět!

servings

Počet porcí

3 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 200 g čerstvého chlazeného tuňáka (žlutoploutvého)

    60–70 g vyloupaných nepražených pistácií

    čerstvou šťávu z mučenky Passion Fruit M&S

    mořská sůl, extra virgin olivový olej

    1 pol. lžíce rybí omáčky

    1 pol. lžíce sezamového oleje

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nasekané pistácie si opražíme na sezamovém oleji a lehce je osolíme a necháme vychladnout, aby byly hezky křupavé. Tuňáka si nakrájíme na malé pravidelné kostičky – my jej máme raději nakrájené nahrubo, lépe tak vynikne chuť masa. Nadrobno si také nakrájíme i šalotku. Nakrájeného tuňáka, šalotku a pražené pistácie smícháme dohromady v misce, osolíme a smícháme s cca 3 čajovými lžičkami šťávy z mučenky, jednou lžičkou rybí omáčky a trochou olivového oleje a pořádně zamícháme. Směs necháme 10 minut odpočinout v lednici.
  2. K tataráku se skvěle hodí opečené bruschetty, které připravíte během chvilky z vašeho oblíbeného pečiva. Stačí ho nakrájet na jemné plátky, zakápnout olivovým olejem, opepřit hrubým pepřem a opéct do křupava. Tuňáka vytáhneme z lednice a ještě jednou ochutnáme, případně dosolíme. Pro milovníky pražených pistácií posypeme zbylými pistáciemi a podáváme s rozpečenou bruschettou nebo s žitnými krekry M&S.
  3. Wine pairing: Prosecco Conte Priuli Oro, Brut, Millesimato, DOC, 2019.
  4. Prosecco je perlivé, šumivé víno z oblasti Benátska. Odrůda, ze které se Prosecco vyrábí se nazývá Glera. Při nákupu Prosecca doporučujeme sledovat, zda má denominaci DOC nebo DOCG, protože u denominací DOCG si připlatíte více peněz za garanci a prvotřídní kvalitu hroznů. Marks & Spencer nabízí v tomto období velice elegantní a suché ( Brut) Prosecco Conte Priuli Oro. Nadchne vás nejen zlatý design láhve, ale také o něco kvalitnější, ročníková verze 2019 (Millesimato) DOC, které doporučujeme k aperitivu ale i silvestrovským slavnostem.
  5. Přejeme vám dobrou chuť, krásné radostné a svůdné chvíle a všechno nej do Nového roku 2021.
  6. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments