Prohlédněte si i další silvestrovské recepty!

Svůdný Silvestr podle FoodMillBlog: Lososový tatarák s mangem, mučenkou a koprem

Málokdo si umí silvestrovské posezení představit bez největší české stálice, jednohubek. My říkáme – ať žijí dál!

Ale samozřejmě s trochou stylu a představivosti. Ovšem, uvědomujeme si, že nikdo nechce trávit své drahocenné volno v kuchyni, půl dne vařit a druhou půlku dne vše dávat dohromady. Proto jsme pro vás připravili několik rychlých, ale hlavně svůdně chutných receptů, které si můžete připravit doma z produktů M&S, a které vám dohromady nezaberou více než hodinu času.

Vsadili jsme na čerstvost, kvalitu a nevšednost chutí, tak aby váš poslední den v tomto roce byl nezapomenutelný! Spojením čerstvého lososa a sladkého manga s mučenkovým dresinkem a koprem vzniká chuť, kterou si zaručeně oblíbíte. A Prosecco samozřejmě nesmí chybět!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 80 g čerstvého manga

    200 g čerstvého, jemně uzeného chlazeného lososa (Lochmuir)

    1 šalotka

    mořská sůl, extra virgin olivový olej, hrubý černý pepř

    čerstvý kopr

    čerstvá šťáva z Passion Fruit M&S + 1 x čerstvé Passion Fruit  (dřeň z Passion Fruit)

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Mango si nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i čerstvého lososa. Šalotku a čerstvý kopr taktéž nakrájíme najemno. Třetinu nakrájeného manga si dáme stranou na později. Vše smícháme v misce, přidáme dvě čajové lžičky extra virgin olivového oleje, šťávu z mučenky a osolíme hrubou solí. Vše ještě jednou promícháme a dáme na chvíli (cca 10 minut) odležet do lednice.
  2. Po chvilce vytáhneme z lednice a pomocí tvořítek naservírujeme tatarák a kolem něj naaranžujeme kostičky manga, tatarák zakápneme olejem či zbytkem šťávy, lze ho i posypat křupavými semínky mučenky. Podáváme s křupavým pšeničným chlebem se semínky.
  3. Wine pairing: Prosecco Conte Priuli Oro, Brut, Millesimato, DOC, 2019.
  4. Prosecco je perlivé, šumivé víno z oblasti Benátska. Odrůda, ze které se Prosecco vyrábí se nazývá Glera. Při nákupu Prosecca doporučujeme sledovat, zda má denominaci DOC nebo DOCG, protože u denominací DOCG si připlatíte více peněz za garanci a prvotřídní kvalitu hroznů. Marks & Spencer nabízí v tomto období velice elegantní a suché ( Brut) Prosecco Conte Priuli Oro. Nadchne vás nejen zlatý design láhve, ale také o něco kvalitnější, ročníková verze 2019 (Millesimato) DOC, které doporučujeme k aperitivu ale i silvestrovským slavnostem.
  5. Přejeme vám dobrou chuť, krásné radostné a svůdné chvíle a všechno nej do Nového roku 2021.
  6. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments