Ingredience
80 g čerstvého manga
200 g čerstvého, jemně uzeného chlazeného lososa (Lochmuir)
1 šalotka
mořská sůl, extra virgin olivový olej, hrubý černý pepř
čerstvý kopr
čerstvá šťáva z Passion Fruit M&S + 1 x čerstvé Passion Fruit (dřeň z Passion Fruit)
Postup
- Mango si nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i čerstvého lososa. Šalotku a čerstvý kopr taktéž nakrájíme najemno. Třetinu nakrájeného manga si dáme stranou na později. Vše smícháme v misce, přidáme dvě čajové lžičky extra virgin olivového oleje, šťávu z mučenky a osolíme hrubou solí. Vše ještě jednou promícháme a dáme na chvíli (cca 10 minut) odležet do lednice.
- Po chvilce vytáhneme z lednice a pomocí tvořítek naservírujeme tatarák a kolem něj naaranžujeme kostičky manga, tatarák zakápneme olejem či zbytkem šťávy, lze ho i posypat křupavými semínky mučenky. Podáváme s křupavým pšeničným chlebem se semínky.
- Wine pairing: Prosecco Conte Priuli Oro, Brut, Millesimato, DOC, 2019.
- Prosecco je perlivé, šumivé víno z oblasti Benátska. Odrůda, ze které se Prosecco vyrábí se nazývá Glera. Při nákupu Prosecca doporučujeme sledovat, zda má denominaci DOC nebo DOCG, protože u denominací DOCG si připlatíte více peněz za garanci a prvotřídní kvalitu hroznů. Marks & Spencer nabízí v tomto období velice elegantní a suché ( Brut) Prosecco Conte Priuli Oro. Nadchne vás nejen zlatý design láhve, ale také o něco kvalitnější, ročníková verze 2019 (Millesimato) DOC, které doporučujeme k aperitivu ale i silvestrovským slavnostem.
- Přejeme vám dobrou chuť, krásné radostné a svůdné chvíle a všechno nej do Nového roku 2021.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_