Středomořský špíz od FoodMILLblog

Je tu období léta, to znamená, že i velmi oblíbeného grilování. Pro tuto příležitost jsem zvolil středomořský špíz, který kombinuje velice chutné M&S klobásky s krevetami a zeleninou. Ke grilování neodmyslitelně patří marinády a především majonézy, které doplní výslednou chuť každého chodu. Vyzkoušejte skvělé majonézy z kolekce M&S, které se hodí k jakémukoli grilovanému pokrmu. Garantuji vám, že se stanou součástí každé vaší barbecue!

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 400 g bezlepkových vepřových klobásek s karamelizovanou cibulí M&S

  • 150 g loupaných madagaskarských královských krevet M&S

  • 1 střední cuketa

  • 1 červená paprika

  • 100 g Piccolini cherry rajčata

  • jehlice nebo špejle

  • olivový olej

  • sůl, pepř

  • kajenský pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Klobásku zbavíme střívka a nakrájíme ji na silná kolečka. Umytou cuketu nakrájíme na silnější půlměsíčky.
  2. Doporučuji použít kovové jehlice, než špejli, špíz zůstane pevnější. Na jehlici začneme napichovat cuketu, klobásu, krevetu a můžeme přidat i cherry rajče. Celou tuto sestavu libovolně kombinujeme.
  3. Pokud máme špízy hotové, zakápneme je olivovým olejem a posypeme mletým kajenským pepřem. Špízy můžeme klasicky péct na grilu nebo je můžeme dát i do předehřáté trouby s funkcí gril na 190 °C. Grilujeme do zlatova cca 6 minut tak, aby klobása byla hezky opečená a uvnitř stále šťavnatá.
  4. Jako přílohu můžete společně grilovat cuketu a papriku, ale i trs cherry rajčátek.
  5. Nyní už můžeme servírovat tyto výborné špízy na talíře. Doporučuji si je vychutnat dle libosti s již zmiňovanými majonézami M&S, které jsou k dostání v různých variantách (sicilský citron, karamelizovaná cibulka, Peri Peri z červených chilli papriček a další).
  6. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments