Ingredience
400 g bezlepkových vepřových klobásek s karamelizovanou cibulí M&S
150 g loupaných madagaskarských královských krevet M&S
1 střední cuketa
1 červená paprika
100 g Piccolini cherry rajčata
jehlice nebo špejle
olivový olej
sůl, pepř
kajenský pepř
Postup
- Klobásku zbavíme střívka a nakrájíme ji na silná kolečka. Umytou cuketu nakrájíme na silnější půlměsíčky.
- Doporučuji použít kovové jehlice, než špejli, špíz zůstane pevnější. Na jehlici začneme napichovat cuketu, klobásu, krevetu a můžeme přidat i cherry rajče. Celou tuto sestavu libovolně kombinujeme.
- Pokud máme špízy hotové, zakápneme je olivovým olejem a posypeme mletým kajenským pepřem. Špízy můžeme klasicky péct na grilu nebo je můžeme dát i do předehřáté trouby s funkcí gril na 190 °C. Grilujeme do zlatova cca 6 minut tak, aby klobása byla hezky opečená a uvnitř stále šťavnatá.
- Jako přílohu můžete společně grilovat cuketu a papriku, ale i trs cherry rajčátek.
- Nyní už můžeme servírovat tyto výborné špízy na talíře. Doporučuji si je vychutnat dle libosti s již zmiňovanými majonézami M&S, které jsou k dostání v různých variantách (sicilský citron, karamelizovaná cibulka, Peri Peri z červených chilli papriček a další).
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.