Steak z tuňáka s asijským salátem a grilovaným pak choi od FoodMILLblog

Odlehčený, letní recept vhodný i na grilování. Tuňák je velmi šťavnatá ryba plná bílkovin a v kombinaci s lehkým salátem, pak choi a teriyaki omáčkou je pro lehké letní večeře jako stvořená.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 200g chlazený steak z tuňáka
    hotová omáčka teriyaki z produktů M&S
    1 balení pak choi
    sůl, pepř, olivový olej
    na asijský salát:
    sójové klíčky
    červená cibule
    máta
    rukola

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Tuňáka necháme marinovat asi hodinu v hotové teriyaki omáčce. Na marinování použijeme asi polovinu omáčky.
  2. Mezitím si ve velké míse připravíme salát. Půlku červené cibule nakrájíme na tenká půlkolečka a smícháme se zbylými klíčky, mátou a rukolou.
  3. Na rozpáleném grilu nebo pánvi pečeme tuňáka z každé strany asi 3-4 minuty. Na gril přidáme Brukev čínskou, neboli pak choi, kterou zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a rovněž pečeme z každé strany asi 5 minut.
  4. Nyní do zbylé omáčky teriyaki přidáme asi lžíci olivového oleje a připravíme zálivku na salát, který následně promícháme.
  5. Na velký talíř můžeme začít servírovat salát spolu s grilovaným tuňákem a pak choi. Tento recept nejen že je lehký, ale i neuvěřitelně rychlý a chuťově výborný, hlavně díky oblíbené omáčce teriyaki z řady M&S, kterou si jistě zamilujete i vy.
  6. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog.