Steak z hovězí svíčkové s grilovanou zeleninou a pečenými bramborami od FoodMILLblog

Co se vám jako první vybaví, když uslyšíte slovo grilování? Mám pochopitelně na mysli maso a tento recept věnuji hlavně milovníkům poctivých steaků. Na tuto příležitost jsem vybral opravdu krásný kousek masa. Jedná se o hovězí svíčkovou plemene Aberdeen Angus, která zrála 21 dní. Je vhodná především na úpravu medium a medium rare. K tomuto jedinečnému steaku už stačí jen jednoduchá příloha v podobě brambor provoněných rozmarýnem a grilované sezónní zeleniny. Připravte si na vašem grilu steak přesně tak, jak ho máte rádi.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 300 g tence krájeného steaku z hovězí svíčkové plemene Aberdeen Angus M&S
    500 g baby brambor se slupkou
    1 lilek
    1 fenykl
    cherry rajčata v trsech
    1 cuketa
    60 g másla
    3 stroužky česneku
    několik větviček čerstvého rozmarýnu
    olivový olej
    sůl, pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejdříve si nachystáme hrnec s vařící vodou, ve kterém krátce povaříme celé baby brambory i se slupkou. Mezi tím si podélně na 3 plátky rozkrojíme cuketu, na asi půl centimetrová kolečka lilek a fenykl překrojíme napůl. Lilek z obou stran posolíme, aby pustil vodu, a necháme jej pořádně vypotit.
  2. Náš steak opravdu důkladně opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a zakápneme olivovým olejem. Zkontrolujeme, zda máme správně rozpálený gril, a můžeme začít grilovat. Steak grilujeme nejlépe do stupně propečení medium rare. Maso by mělo mít uvnitř teplotu asi 54-56 °C. V průběhu pečení maso mírně potíráme větvičkami rozmarýnu s olivovým olejem.
  3. Mezitím si připravíme z alobalu misku, do které dáme předvařené brambory. Zakápneme olivovým olejem utřeným s česnekem, osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu a dáme na gril.
  4. Nakrájenou zeleninu potřeme rovněž olivovým olejem utřeným s česnekem, solí, pepřem, přidáme na gril trsy cherry rajčat a rovnoměrně pečeme.
  5. Jakmile dosáhneme požadovaného stupně propečení masa, tak jej sundáme z grilu a necháme odpočinout. Zeleninu můžeme dopékat v uzavřeném grilu.
  6. Po krátkém odležení maso řádně osolíme z obou stran, necháme na povrchu roztéct plátek másla a můžeme servírovat, ideálně naporcované na plátky s grilovanou zeleninou a našimi bramborami, na které pro lepší chuť přidáme také plátek másla. Garantuji vám, že s tak vynikajícím grilovaným kusem masa je úspěch zaručen.
  7. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.