Ingredience
300 g tence krájeného steaku z hovězí svíčkové plemene Aberdeen Angus M&S
500 g baby brambor se slupkou
1 lilek
1 fenykl
cherry rajčata v trsech
1 cuketa
60 g másla
3 stroužky česneku
několik větviček čerstvého rozmarýnu
olivový olej
sůl, pepř
Postup
- Nejdříve si nachystáme hrnec s vařící vodou, ve kterém krátce povaříme celé baby brambory i se slupkou. Mezi tím si podélně na 3 plátky rozkrojíme cuketu, na asi půl centimetrová kolečka lilek a fenykl překrojíme napůl. Lilek z obou stran posolíme, aby pustil vodu, a necháme jej pořádně vypotit.
- Náš steak opravdu důkladně opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a zakápneme olivovým olejem. Zkontrolujeme, zda máme správně rozpálený gril, a můžeme začít grilovat. Steak grilujeme nejlépe do stupně propečení medium rare. Maso by mělo mít uvnitř teplotu asi 54-56 °C. V průběhu pečení maso mírně potíráme větvičkami rozmarýnu s olivovým olejem.
- Mezitím si připravíme z alobalu misku, do které dáme předvařené brambory. Zakápneme olivovým olejem utřeným s česnekem, osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu a dáme na gril.
- Nakrájenou zeleninu potřeme rovněž olivovým olejem utřeným s česnekem, solí, pepřem, přidáme na gril trsy cherry rajčat a rovnoměrně pečeme.
- Jakmile dosáhneme požadovaného stupně propečení masa, tak jej sundáme z grilu a necháme odpočinout. Zeleninu můžeme dopékat v uzavřeném grilu.
- Po krátkém odležení maso řádně osolíme z obou stran, necháme na povrchu roztéct plátek másla a můžeme servírovat, ideálně naporcované na plátky s grilovanou zeleninou a našimi bramborami, na které pro lepší chuť přidáme také plátek másla. Garantuji vám, že s tak vynikajícím grilovaným kusem masa je úspěch zaručen.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.