Ingredience
400 g malých nových brambor
150 g vařená quinoa (světlá)
90 g vylisovaná mučenka (fresh džus) M&S
100 g listů mladého špenátu
240 g chlazeného skotského lososa Lochmuir M&S
150 g cherry rajčat
3 lžíce extra vergine olivového oleje
hrst pražených slunečnicových a dýňových semínek
hrubá sůl a hrubý pepř
dvě limetky
trochu cukru
Postup
- Lososa si očistíme a nakrájíme na pravidelné kostky. Doporučuji použít lososa té nejlepší kvality a hlavně bez kůže. Džus z mučenky smícháme s vymačkanou limetkou, přidáme špetku hrubé soli a pepře, a tyčovým mixérem tuto marinádu promixujeme tak, aby semínka mučenky byla co nejjemnější. Zhruba polovinu marinády dáme stranou, jelikož ji ke konci použijeme jako zálivku na výsledný salát. V misce smícháme kousky lososa s marinádou a necháme marinovat v lednici přibližně 1,5 hodiny.
- Podle návodu si uvaříme quinou. Vaříme ji na skus tak, aby nebyla rozvařená. Poté ji scedíme, necháme chvilku okapat a zprudka ji osmahneme nasucho na pánvi do křupava. Můžete přidat trochu olivového oleje.
- Malé brambory uvaříme ve slupce do měkka v osolené vodě a necháme okapat. Pokud se vám zdají některé kousky brambor větší, přepůlte je. Cherry rajčátka umyjeme a přepůlíme.
- Pokud máme všechno připraveno, ve velké míse smícháme brambory, očištěný špenát, marinovaného lososa a přidáme křupavou quinou. Všechno zalijeme zbylou marinádou a pořádně celou směs promícháme a ochutnáme, případně osolíme a opepříme. Pokud se vám zdá marináda kyselá, můžeme ji trochu dochutit cukrem.
- Salát servírujeme do velkých hlubokých talířů a na závěr posypeme křupavými semínky.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.