Ingredience
Ingredience:
1 (nebo 2, pokud máte rádi pikantní jídlo) Ancho Chilli M&S
400 g konzervovaných rajčat M&S
800 ml kuřecího vývaru M&S
210 g Mexican paste M&S
300 g kuřecí prsní řízky Okham M&S
3 stroužky česneku
2 bílé cibule
300 g dýně Hokkaido
1 lžička Chipotle Sauce M&S
1 lžička hnědého cukru
1 lžička rostlinného oleje
60 g sýra Mature Cheddar M&S
1-2 avokáda
1 balení lupínků Tortilla chips M&S
zakysaná smetana na ozdobu
hrst čerstvého koriandru
čerstvé chilli papričky
3 limety
sůl
pepř
Postup
- Ve vroucí vodě nechte provařit Ancho Chilli. Jelikož je sušené, je potřeba aby získalo potřebnou strukturu a rozvinulo svou chuť. Mělo by stačit 10 minut. Mezitím si najemno nakrájejte cibuli a česnek a osmahněte je v kastrolu na trošce oleje dozlatova. Až se krásně zbarví, přidejte pastu Mexican Paste M&S, rajčata z konzervy a několik minut vařte na prudkém ohni. Zatímco se vaří základ na polévku, odstraňte z namočených chilli papriček stopku a semínka, nakrájejte je na plátky a ty přidejte do kastrolu spolu s kuřecími prsy a vývarem. Oheň stáhněte a nechte polévku bublat zhruba půl hodiny.
- Nyní si můžete připravit karamelizovanou dýni. Dýni nejprve očistěte a nakrájejte na kostičky. V pánvičce si rozehřejte olej a pak na něm dýni zprudka osmahněte. Jakmile dýně získá barvu, přidejte třtinový cukr a trochu vody a nechte ji zkaramelizovat. Nakonec ke směsi přidejte salsu Chipotle od M&S, která dodá zajímavou dochuť.
- Je načase si připravit ostatní dekorace – nakrájejte avokádo na kostičky a zakápněte ho několika kapkami limetové šťávy, aby neztratilo barvu. Limetu nakrájejte na jemné plátky a rukama rozdrobte tortillové lupínky. Ty pak rozložte na dno misek, ve kterých budete polévku podávat.
- Z kastrolu vyjměte kuřecí prsa a nechte je vychladnout. Mezitím si rozmixujte polévku – měla by mít příjemně krémovou konzistenci. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Kuřecí maso natrhejte rukama na malé kousky. Je čas na poslední krok!
- Do misek, do kterých jste si předtím rozdrobili tortillové chipsy přidejte naběračkou polévku. Navrch přidejte trhané kuře, avokádo, nastrouhaný čedar, smetanu, lístky koriandru a čerstvé chilli papričky. Všemu pak nasaďte korunu v podobě plátků limety. Vaše aztécká polévka je na světě. Buen provecho!
- Přejeme vám dobrou chuť!
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co