Smažené nudle s krevetami a zeleninou od FoodMillBlog

Nudle milujeme všichni. Však to znáte – každý z nás se občas rád rozmazlí donáškou, zvláště pokud jde o jídla, která se zdají poněkud složitá. A každý z nás se také občas musí potýkat se zklamáním z nevzhledných, rozsypaných nudlí, které ještě ke všemu dorazily pozdě. Rád bych vám proto dnes ukázal, že na smažených nudlích není vůbec nic složitého. Dnešní recept je tak dobrý, že si na něj vzpomenete ještě zítra! Prvním předpokladem je mít doma základní ingredience jako jsou nudle, dochucovací omáčky a čerstvé suroviny (zelenina, krevety nebo kuřecí maso). Naštěstí si v dnešní době můžeme nechat doručit nákup až domů a základní řadu potravin M&S naleznete na internetovém obchodu rohlik.cz. Na vás tak v podstatě bude jen příprava. Doufám, že vám dnešní recept bude chutnat.

servings

Počet porcí

2-3 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • Ingredience: 

    125 g vaječných nudlí M&S

    120 g loupaných krevet nebo kuřecích prsou

    1 šalotka + 1 nať jarní cibulky + 1 stroužek česneku

    ½ červené nebo žluté papriky

    3 růžičky brokolice

    90 g baby salátu Pak Choi M&S

    hrst mladých fazolových lusků

    čerstvé chilli + čerstvý koriandr

    křepelčí nebo slepičí vejce

    smažená cibulka M&S na dekoraci

    po 2 polévkových lžících rybí, sójové a ústřicové omáčky

    2 polévkové lžíce sezamového oleje

    1 limetka

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Vaječné nudle uvaříme dle návodu. Není třeba je vařit úplně do měkka, bude lepší, když se udělají v pánvi. Nezapomeňte nudle po uvaření propláchnout ve studené vodě ať se vám neslepí.
  2. Nejprve si nakrájíme najemno česnek, šalotku, chilli a jarní cibulku. Papriku nakrájíme na hrubé kostky, očištěnou brokolici a fazolové lusky pouze přepůlíme. Na menší pánvi si dozlatova osmažíme očištěný a přepůlený salát Pak Choi, který použijeme jako dekoraci ke smaženým nudlím.
  3. Ve velké wok pánvi si rozehřejeme sezamový olej (pokud jej nemáte použijte slunečnicový olej), na kterém nejprve osmahneme šalotku, česnek a pár snítek čerstvého chilli a hned poté restujeme krevety. Když se nám krevety zatáhnou, pokračujeme s restováním papriky, lusků a brokolice. Jakmile máme vše orestováno pěkně do křupava, nasypeme do woku uvařené nudle a hned přidáme rybí, ústřicovou, sójovou omáčku. Vše důkladně promícháme a ještě libovolně dochutíme pomocí chilli a limety a nebo jednou z omáček.
  4. Nudle servírujeme do velké hluboké misky s praženým salátem Pak Choi. Kdo chce, může přidat smažené křepelčí nebo slepičí vajíčko. Nesmíme zapomenout pár kapek limetky a trochu smažené cibulky a čerstvého koriandru na doladění chuti. A pokud jste se rozhodli otevřít si ke svým smaženým nudlím otevřít Classics Pinot Grigio, určitě nebudete litovat!
  5. Wine pairing: Classics Pinot Grigio, M&S, DOC, 2019.
  6. A jaké víno si k této asijské dobrotě pořídit? Za poměrně slušné peníze můžete ochutnat velice svěží a ovocné Classics Pinot Grigio z oblasti Benátska. Oslní vás elegantní chuť zelených jablek, hrušek a bylinek, které se perfektně hodí ke kuřecímu masu a rybám a samozřejmě i smaženým nudlím.
  7. Přejeme vám dobrou chuť a hezky barevný podzim.
  8. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments