Ingredience
200 g nakrájených hub Portobello
1 balení dobrého listového těsta
50 g cherry rajčátek
2x 125 g mozzarelly
20 g brokolice
5 g (= cca 5/6 plátků) nesolených filetů ančoviček naložených v oleji
1 snítek čerstvého kopru
1 snítek čerstvé kadeřavé petržele
10 g nastrouhaného parmazánu
1 hrst směsi pražených slunečnicových a dýňových semínek
sůl, pepř
olivový olej na pokapání koláče
Postup
- Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Cherry rajčátka nakrájíme na půlky, které budeme dávat vedle sebe cca 4 cm od kraje koláče tak, abychom je zabalili kratší částí vyváleného těsta a vznikla nám souměrná linie. Tento trik nám zaručí lahodné a nevysušené okraje koláče.
- Troubu si předehřejeme na 180 C. Mozzarellu si nakrájíme na plátky a rozložíme ji na těsto. Stejný postup je i u nakrájených a umytých hub. Přidáme brokolici a plátky ančoviček, které dokonale podtrhnou chuť koláče.
- Nakonec posypeme zeleninu nastrouhaným parmazánem, koprem a petrželkou. Osolíme a opepříme. Nesmíme ovšem zapomenout na semínka, která v koláči po upečení krásně křupou.
- Celou náplň před pečením zakápneme olivovým olejem. Takto připravený koláč pečeme zhruba 25 minut.
- Wine pairing: Sauvignon Blanc 9,5 %, Marlborough, Nový Zéland.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.