Slaný koláč s houbami Portobello a ančovičkami od FoodMILLBlog

Nejsem žádný pekař, ale slané koláče miluju a s pomocí mé sestry Kristýny jsme vytvořili koláč, který po upečení nevydržel ani hodinu, zatímco svěží Sauvignon Blanc z Marlborough jsme ochutnávali celé odpoledne.

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

10 minut příprava + 25 min. pečení

Ingredience

  • 200 g nakrájených hub Portobello

    1 balení dobrého listového těsta

    50 g cherry rajčátek

    2x 125 g mozzarelly

    20 g brokolice

    5 g (= cca 5/6 plátků) nesolených filetů ančoviček naložených v oleji

    1 snítek čerstvého kopru

    1 snítek čerstvé kadeřavé petržele

    10 g nastrouhaného parmazánu

    1 hrst směsi pražených slunečnicových a dýňových semínek

    sůl, pepř

    olivový olej na pokapání koláče

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Cherry rajčátka nakrájíme na půlky, které budeme dávat vedle sebe cca 4 cm od kraje koláče tak, abychom je zabalili kratší částí vyváleného těsta a vznikla nám souměrná linie. Tento trik nám zaručí lahodné a nevysušené okraje koláče.
  2. Troubu si předehřejeme na 180 C. Mozzarellu si nakrájíme na plátky a rozložíme ji na těsto. Stejný postup je i u nakrájených a umytých hub. Přidáme brokolici a plátky ančoviček, které dokonale podtrhnou chuť koláče.
  3. Nakonec posypeme zeleninu nastrouhaným parmazánem, koprem a petrželkou. Osolíme a opepříme. Nesmíme ovšem zapomenout na semínka, která v koláči po upečení krásně křupou.
  4. Celou náplň před pečením zakápneme olivovým olejem. Takto připravený koláč pečeme zhruba 25 minut.
  5. Wine pairing: Sauvignon Blanc 9,5 %, Marlborough, Nový Zéland.
  6. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.