KusKus po Sicilsku od FoodMILLblog

Pokud máte chuť na lehký oběd nebo večeři, připravte si sicilský kuskus podle receptu od Milana Juřici.

servings

Počet porcí

5 porcí

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 300 g kuskusu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 260 g syrových, loupaných krevet (honduraské královské)
  • 15 g čerstvé máty
  • 10 g čerstvého koriandru na ozdobení
  • 15 g čerstvé petrželky
  • ½ žluté papriky
  • ½ červené papriky
  • 120 g mladých mini cuket
  • 3 ks čerstvého chilli bird eyes
  • 60 g piniových oříšků
  • 100 g vyloupaných pražených pistácií
  • 50 g sušených rozinek
  • citronová kůra
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej extra vergine

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Kuskus vsypeme do horkého zeleninového vývaru. Lehce promícháme a zakryjeme folií nebo poklicí a necháme nabobtnat. Po chvilce můžeme kuskus osolit a zakápnout olivovým olejem.
  2. Cuketu a papriky nakrájíme na malé kostičky a orestujeme je na olivovém oleji.
  3. Na vedlejší pánvi orestujeme na olivovém oleji krevety pěkně dozlatova a necháme je vychladnout.
  4. Poté, co máme vychlazený kuskus, začneme smíchávat všechny ingredience. Nejprve přidáme nasekanou petrželku, mátu a koriandr. Poté přidáme restovanou směs paprik a mini cuket. Nakonec přidáme vyloupané pistácie, pinie a sušené rozinky. Vše důkladně promícháme.
  5. Jakmile máme směs promíchanou, nastrouháme podle libosti citronovou kůru a přidáme nasekané chilli podle chuti. Ochutnáme a případně dosolíme či opepříme. Dále přidáme do směsi vymačkaný citron s extra vergine olivovým olejem (cca 4 polévkové lžíce) a celé opět promícháme.
  6. Celou hotovou směs servírujeme ve velké misce. Navrch pohodíme restované krevety a dozdobíme zbylými bylinkami. Kuskus můžeme podávat teplý i studený.
  7. Wine pairing: ETNA DOC BIANCO, Nicosia, 2014
  8. Přeji Vám dobrou chuť a věřím, že si tento rychlý recept oblíbíte. Nezapomeňte si k němu otevřít typické minerální víno z Etny - ETNA DOC BIANCO, pak se Vám chuť a zážitek prohloubí.
  9. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments