Ingredience
- 300 g kuskusu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 260 g syrových, loupaných krevet (honduraské královské)
- 15 g čerstvé máty
- 10 g čerstvého koriandru na ozdobení
- 15 g čerstvé petrželky
- ½ žluté papriky
- ½ červené papriky
- 120 g mladých mini cuket
- 3 ks čerstvého chilli bird eyes
- 60 g piniových oříšků
- 100 g vyloupaných pražených pistácií
- 50 g sušených rozinek
- citronová kůra
- 1 citron
- sůl
- pepř
- olivový olej extra vergine
Postup
- Kuskus vsypeme do horkého zeleninového vývaru. Lehce promícháme a zakryjeme folií nebo poklicí a necháme nabobtnat. Po chvilce můžeme kuskus osolit a zakápnout olivovým olejem.
- Cuketu a papriky nakrájíme na malé kostičky a orestujeme je na olivovém oleji.
- Na vedlejší pánvi orestujeme na olivovém oleji krevety pěkně dozlatova a necháme je vychladnout.
- Poté, co máme vychlazený kuskus, začneme smíchávat všechny ingredience. Nejprve přidáme nasekanou petrželku, mátu a koriandr. Poté přidáme restovanou směs paprik a mini cuket. Nakonec přidáme vyloupané pistácie, pinie a sušené rozinky. Vše důkladně promícháme.
- Jakmile máme směs promíchanou, nastrouháme podle libosti citronovou kůru a přidáme nasekané chilli podle chuti. Ochutnáme a případně dosolíme či opepříme. Dále přidáme do směsi vymačkaný citron s extra vergine olivovým olejem (cca 4 polévkové lžíce) a celé opět promícháme.
- Celou hotovou směs servírujeme ve velké misce. Navrch pohodíme restované krevety a dozdobíme zbylými bylinkami. Kuskus můžeme podávat teplý i studený.
- Wine pairing: ETNA DOC BIANCO, Nicosia, 2014
- Přeji Vám dobrou chuť a věřím, že si tento rychlý recept oblíbíte. Nezapomeňte si k němu otevřít typické minerální víno z Etny - ETNA DOC BIANCO, pak se Vám chuť a zážitek prohloubí.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.