Ingredience
160 g chlazených krevet honduraských (loupané) M&S
90 g mladého čínského zelí (Pak Choi)
4 ks mladých malých cuket
170 g grilovaných artyčoků M&S (grilovaná srdíčka artyčoků)
8 stonků zeleného čerstvého chřestu
hrst cherry rajčat odrůdy Santini
mladý listový salát s řepou
hrst rukoly
hrst čerstvé řeřichy
trochu čerstvého koriandru na zdobení
limeta
citron
francouzská zálivka M&S
majonéza M&S se šťávou ze sicilských citronů a citronovou kůrou
sezam
Marináda na krevety:
špetka drceného koriandru
pár plátků feferonky dle libosti
špetka kajenského pepře
olivový olej
tři plátky zázvoru
lžička rybí omáčky
Postup
- Krevety smícháme s kořením (kajenský pepř, drcený koriandr), s nasekaným zázvorem a feferonkou a vše promícháme s rybí omáčkou a olivovým olejem. Necháme marinovat 20 minut.
- Umytý salát Pak Choi rozkrojíme na poloviny a zprudka jej orestujeme na pánvi dozlatova. Dáme stranou a na rozpálené pánvi orestujeme zprudka překrojené cuketky a zelený chřest (pěkně zprudka a hlavně do křupava, nesolte).
- Artyčoky rozčtvrtíme a také je zprudka orestujeme na pánvi. Krevety libovolně napíchneme na špejli a dozlatova je orestujeme na olivovém oleji a poté posypeme sezamem.
- Na velký talíř položíme směs zelených listů a rukoly a zakápneme francouzským dresinkem. Poté libovolně naservírujeme ogrilovaný Pak Choi, cukety, chřest a artyčoky. Nyní můžete vše opepřit a osolit, popřípadě polít dresinkem. Krevety položíme na směs a lehce zakápneme skvělou svěží majonézou značky M&S, ozdobíme koriandrem a citrusy. K tomu už si jen otevřete vychlazenou katalánskou růžovou CAVU Rosado Brut a udělejte si hezký den, ať už jste kdekoliv.
- Wine pairing: CAVA, Heretat El Padruell, Rosé Brut
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.