Salát s grilovanými krevetami a grilovanou zeleninou od FoodMILLblog

Tento recept je pro všechny milovníky pestré zeleniny a restovaných krevet, pro milovníky barev a čerstvých chutí, a především pro milovníky salátů.

servings

Počet porcí

3 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 160 g chlazených krevet honduraských (loupané) M&S

  • 90 g mladého čínského zelí (Pak Choi)

  • 4 ks mladých malých cuket

  • 170 g grilovaných artyčoků M&S (grilovaná srdíčka artyčoků)

  • 8 stonků zeleného čerstvého chřestu

  • hrst cherry rajčat odrůdy Santini

  • mladý listový salát s řepou

  • hrst rukoly

  • hrst čerstvé řeřichy

  • trochu čerstvého koriandru na zdobení

  • limeta

  • citron

  • francouzská zálivka M&S

  • majonéza M&S se šťávou ze sicilských citronů a citronovou kůrou

  • sezam

  • Marináda na krevety:

  • špetka drceného koriandru

  • pár plátků feferonky dle libosti

  • špetka kajenského pepře

  • olivový olej

  • tři plátky zázvoru

  • lžička rybí omáčky

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Krevety smícháme s kořením (kajenský pepř, drcený koriandr), s nasekaným zázvorem a feferonkou a vše promícháme s rybí omáčkou a olivovým olejem. Necháme marinovat 20 minut.
  2. Umytý salát Pak Choi rozkrojíme na poloviny a zprudka jej orestujeme na pánvi dozlatova. Dáme stranou a na rozpálené pánvi orestujeme zprudka překrojené cuketky a zelený chřest (pěkně zprudka a hlavně do křupava, nesolte).
  3. Artyčoky rozčtvrtíme a také je zprudka orestujeme na pánvi. Krevety libovolně napíchneme na špejli a dozlatova je orestujeme na olivovém oleji a poté posypeme sezamem.
  4. Na velký talíř položíme směs zelených listů a rukoly a zakápneme francouzským dresinkem. Poté libovolně naservírujeme ogrilovaný Pak Choi, cukety, chřest a artyčoky. Nyní můžete vše opepřit a osolit, popřípadě polít dresinkem. Krevety položíme na směs a lehce zakápneme skvělou svěží majonézou značky M&S, ozdobíme koriandrem a citrusy. K tomu už si jen otevřete vychlazenou katalánskou růžovou CAVU Rosado Brut a udělejte si hezký den, ať už jste kdekoliv.
  5. Wine pairing: CAVA, Heretat El Padruell, Rosé Brut
  6. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments