Omeleta “dvou barev” s dušenou šunkou a bylinkami od FoodMILLblog

Vajíčka patří bezesporu téměř ke každé snídani. Proto jsem si pro Vás připravil vaječnou omeletu “dvou barev” s bylinkami. Směs se rovnoměrně rozlévá na rozpálenou pánev a v průběhu smažení už se nemíchá. Je to velice snadný, ale na oko zajímavý recept. Třeba Vás tento recept zaujme svým nevšedním provedením a chutí čerstvých bylinek.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 5 vajíček

  • 100 g dušené šunky (prosciutto cotto)

  • bylinky: pažitka, jarní cibulka, petrželka a čerstvá řeřicha

  • máslo

  • pečivo dle libosti

  • ředkvička na zdobení

  • hrubá mořská sůl

  • hrubý pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nakrájíme si na jemno jarní cibulku, pažitku a petrželku. Žloutky a bílky oddělíme od sebe a každé zvlášť položíme do misky. Směs každou zvlášť rozmícháme metličkou, osolíme a opepříme. Do bílků přidáme nasekané bylinky. Ne všechny, zbytek si necháme na zdobení.
  2. Rozehřejeme si máslo na větší pánvi a položíme nerezové tvořítko (nebo něco kulatého, co snese vysoké teploty). Nejprve pomalu nalijeme na pánev okolo tvořítka bílkovou směs. Po cca minutě tvořítko dáme stranou a do prázdného místa vlijeme žloutek.
  3. Smažíme podle toho, jakou konzistenci vajíček máme rádi. Bílek by však měl být více osmažený.
  4. Poté servírujeme na větší mělký talíř, kde ozdobíme omeletu dušenou šunkou, zbylými bylinkami a plátky ředkviček. K tomu podáváme čerstvé pečivo dle Vaší libosti, nebo jen zeleninu.
  5. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMillBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.