Ingredience
5 vajíček
100 g dušené šunky (prosciutto cotto)
bylinky: pažitka, jarní cibulka, petrželka a čerstvá řeřicha
máslo
pečivo dle libosti
ředkvička na zdobení
hrubá mořská sůl
hrubý pepř
Postup
- Nakrájíme si na jemno jarní cibulku, pažitku a petrželku. Žloutky a bílky oddělíme od sebe a každé zvlášť položíme do misky. Směs každou zvlášť rozmícháme metličkou, osolíme a opepříme. Do bílků přidáme nasekané bylinky. Ne všechny, zbytek si necháme na zdobení.
- Rozehřejeme si máslo na větší pánvi a položíme nerezové tvořítko (nebo něco kulatého, co snese vysoké teploty). Nejprve pomalu nalijeme na pánev okolo tvořítka bílkovou směs. Po cca minutě tvořítko dáme stranou a do prázdného místa vlijeme žloutek.
- Smažíme podle toho, jakou konzistenci vajíček máme rádi. Bílek by však měl být více osmažený.
- Poté servírujeme na větší mělký talíř, kde ozdobíme omeletu dušenou šunkou, zbylými bylinkami a plátky ředkviček. K tomu podáváme čerstvé pečivo dle Vaší libosti, nebo jen zeleninu.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMillBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.