Ingredience
- 250 g zeleného chřestu
- 100 g cukety
- 100 g cukrového hrášku
- 150 g rajčátek Santini
- 40 g ředkviček
- 120 g mix rukoly, řeřichy a špenátu
- 70 g nakládaných grilovaných artyčoků
- 20 g brokolice
- Vyzrálý sýr Parmigiano reggiano
- 4 čajové lžičky dijonské hořčice
- 3 čajové lžičky medu
- 3 polévkové lžíce olivového oleje extra virgine
- mořská sůl
- hrubý pepř
- 1 ks citronu
- 1 ks limety
Postup
- Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme hořčici s medem, přidáme olej, vymačkaný citron a limetu a vyšleháme si zálivku. Dochutíme solí a hrubým pepřem. Zálivku si dáme vychladit do lednice.
- Do hrnce s vařící lehce osolenou vodou vložíme zelený chřest, brokolici, cukrové hrášky a celé to vaříme max. 2 minuty. Poté směs zprudka zchladíme chladnou vodou (můžeme použít i ledové kostky) a necháme vychladnout.
- Pomocí škrabky nastrouháme podélné plátky cukety. Stejným způsobem si připravíme plátky parmezánu.
- Rajčátka Santini přepůlíme, naložené grilované artyčoky značky M&S rozčtvrtíme a ředkvičky nakrájíme na plátky.
- Do velkého a nejlépe konického talíře vložíme mix salátů. Poté opatrným způsobem vytvoříme roličky z cukety, naservírujeme rajčata, artyčoky, chřest, brokolici a hrášek. Na talíři vznikne naprostá hra barev a zdravých vitamínů. Nakonec poházíme libovolně plátky parmezánu a zalijeme zálivkou. Věřím, že každý si v tomto salátu najde to své :-) Přeji Vám dobrou chuť.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.