Salát „Primavera“ od FoodMILLblog

Znáte občas ten pocit, že máte chuť na spoustu zeleniny v jednom? Primavera znamená z italského překladu „jaro“ a tento salát je určený především pro velké návštěvy nebo oslavy.

servings

Počet porcí

5 porcí

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 250 g zeleného chřestu
  • 100 g cukety
  • 100 g cukrového hrášku
  • 150 g rajčátek Santini
  • 40 g ředkviček
  • 120 g mix rukoly, řeřichy a špenátu
  • 70 g nakládaných grilovaných artyčoků
  • 20 g brokolice
  • Vyzrálý sýr Parmigiano reggiano
  • 4 čajové lžičky dijonské hořčice
  • 3 čajové lžičky medu
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje extra virgine
  • mořská sůl
  • hrubý pepř
  • 1 ks citronu
  • 1 ks limety

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme hořčici s medem, přidáme olej, vymačkaný citron a limetu a vyšleháme si zálivku. Dochutíme solí a hrubým pepřem. Zálivku si dáme vychladit do lednice.
  2. Do hrnce s vařící lehce osolenou vodou vložíme zelený chřest, brokolici, cukrové hrášky a celé to vaříme max. 2 minuty. Poté směs zprudka zchladíme chladnou vodou (můžeme použít i ledové kostky) a necháme vychladnout.
  3. Pomocí škrabky nastrouháme podélné plátky cukety. Stejným způsobem si připravíme plátky parmezánu.
  4. Rajčátka Santini přepůlíme, naložené grilované artyčoky značky M&S rozčtvrtíme a ředkvičky nakrájíme na plátky.
  5. Do velkého a nejlépe konického talíře vložíme mix salátů. Poté opatrným způsobem vytvoříme roličky z cukety, naservírujeme rajčata, artyčoky, chřest, brokolici a hrášek. Na talíři vznikne naprostá hra barev a zdravých vitamínů. Nakonec poházíme libovolně plátky parmezánu a zalijeme zálivkou. Věřím, že každý si v tomto salátu najde to své :-) Přeji Vám dobrou chuť.
  6. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments