Rostbeef sandwich s okurkou, avokádem a Peri Peri majonézou podle FoodMILLblog

Neznám moc nikoho, komu by roastbeef nebo doslova “pečené hovězí” nechutnalo, tento typický anglický způsob úpravy je doslova charakteristický pro anglickou kuchyni. My si toto maso společně namarinujeme a pak jej upečeme. Rostbeef pak použijeme na skvělý sandwich, který zkombinujeme s M&S delikátní majonézou a zeleninou nebo jej můžeme použít na další recept.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut (+ Roastbeef příprava: 24 hod. marinování, 30 min. pečení a 20 min. čas na odležení)

Ingredience

  • 750 g hovězího masa na rostbeef (nízký roštěnec)
    Pikantní Piri Piri majonéza M&S
    dijonská hořčice s bílým vínem M&S
    anglická hořčice M&S
    1 okurka
    1 avokádo
    1 velká červená cibule
    hrst rukoly
    hrst mladého listového salátu s červenou řepou M&S
    hrubý pepř, hrubá sůl,
    lanýžový olivový olej nebo olivový olej
    4 – 6 čerstvých polovičních ciabatt nebo bagetek
    pár snítků tymiánu

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Maso si nejdříve očistíme a zbavíme jej tuhé svrchní blány. Poté je ze všech stran opepříme a osolíme a potřeme dijonskou hořčicí. Směs soli, pepře a dijonské hořčice opravdu důkladně vmasírujeme do masa. Pomocí potravinářského provázku maso svážeme a zpevníme jeho celek na pravidelný váleček. Při vázání masa můžeme ze všech stran přidat snítky čertsvého tymiánu. V posledním kroku maso potřeme lanýžovým olejem nebo olivovým olejem. Maso zabalíme do potravinářské folie a necháme marinovat, tady platí čím déle tím lépe, hraje zde role výsledná chuť. Klidně můžeme marinovat i dva dny.
  2. Nejprve si předehřejeme troubu na 160°C. Maso musí být před tepelnou úpravou min. 30 min. v pokojové teplotě. Na Velké grilovací pánvi si maso zprudka z každé strany orestujeme, tak aby se zatáhlo a pak jej zhruba pečeme cca max. 30 minut. V polovině pečení stáhneme teplotu na 100°C, zhruba po 30 minutách maso vytáhneme ven a necháme odpočinout.
  3. Křupavé čerstvé pečivo podle libosti potřeme pikantní majonézou peri peri, přidáme mix rukoly a mladého salátu, nakrájené plátky okurky, na kolečka nakrájenou cibuli, a na tenké plátky nakrájené avokádo. Jakmile je maso vychladlé, ostrým nožem nakrájíme tenké, šťavnaté plátky, které přidáme do sandwiche, které podle libosti potřeme jednou z dvou skvělých, pikantních hořčic.
  4. Roastbeef můžete jíst na další jiné způsoby, doufám, že se Vám povede a že si užijete tento šťavnatý sandwich doma nebo na pikniku s přáteli.
  5. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments