Ingredience
750 g hovězího masa na rostbeef (nízký roštěnec)
Pikantní Piri Piri majonéza M&S
dijonská hořčice s bílým vínem M&S
anglická hořčice M&S
1 okurka
1 avokádo
1 velká červená cibule
hrst rukoly
hrst mladého listového salátu s červenou řepou M&S
hrubý pepř, hrubá sůl,
lanýžový olivový olej nebo olivový olej
4 – 6 čerstvých polovičních ciabatt nebo bagetek
pár snítků tymiánu
Postup
- Maso si nejdříve očistíme a zbavíme jej tuhé svrchní blány. Poté je ze všech stran opepříme a osolíme a potřeme dijonskou hořčicí. Směs soli, pepře a dijonské hořčice opravdu důkladně vmasírujeme do masa. Pomocí potravinářského provázku maso svážeme a zpevníme jeho celek na pravidelný váleček. Při vázání masa můžeme ze všech stran přidat snítky čertsvého tymiánu. V posledním kroku maso potřeme lanýžovým olejem nebo olivovým olejem. Maso zabalíme do potravinářské folie a necháme marinovat, tady platí čím déle tím lépe, hraje zde role výsledná chuť. Klidně můžeme marinovat i dva dny.
- Nejprve si předehřejeme troubu na 160°C. Maso musí být před tepelnou úpravou min. 30 min. v pokojové teplotě. Na Velké grilovací pánvi si maso zprudka z každé strany orestujeme, tak aby se zatáhlo a pak jej zhruba pečeme cca max. 30 minut. V polovině pečení stáhneme teplotu na 100°C, zhruba po 30 minutách maso vytáhneme ven a necháme odpočinout.
- Křupavé čerstvé pečivo podle libosti potřeme pikantní majonézou peri peri, přidáme mix rukoly a mladého salátu, nakrájené plátky okurky, na kolečka nakrájenou cibuli, a na tenké plátky nakrájené avokádo. Jakmile je maso vychladlé, ostrým nožem nakrájíme tenké, šťavnaté plátky, které přidáme do sandwiche, které podle libosti potřeme jednou z dvou skvělých, pikantních hořčic.
- Roastbeef můžete jíst na další jiné způsoby, doufám, že se Vám povede a že si užijete tento šťavnatý sandwich doma nebo na pikniku s přáteli.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.