Ricottový koláč s cuketou a chřestem od FoodMillBlog

Slané koláče mě moc baví! Jsou ideální na snídani nebo na svačinku. A jelikož se nám to začíná venku hezky zelenit, připravil jsem si pro vás úžasný ricottový koláč se zeleným chřestem a cuketou. Příprava je velice snadná, výsledek efektní. Tento recept je postaven především na čerstvosti surovin.

servings

Počet porcí

8 porcí

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 4 vajíčka

    100 g výhradně zeleného chřestu

    1 střední cuketa

    70 ml plnotučného mléka

    250 g ricotty

    trochu cherry rajčat

    1 bal. listového těsta

    2 pol. lžíce strouhaného parmazánu

    čerstvé bylinky (pažitka, bazalka)

    sůl + pepř

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Vajíčka společně s ricottou, mlékem a nasekanými bylinkami rozmixujte dohromady, přidejte parmazán, lžičku olivového oleje, osolte, opepřete a znovu směs pořádně rozmixujte. Ochutnejte a případně ještě dosolte dle svých preferencí.
  2. Předehřejte si troubu na 180 °C. Do kulaté keramické formy vložte listové těsto a vytvarujeme ho úhledně do boků a požadovaného tvaru.
  3. Do formy nalijte směs ricotty a vajíček, poté libovolně poklaďte nasekanou cuketou a chřestem. Plátky nebo roličky? Jak si vyhrajete s krájením zeleniny, nechám zcela na vás. Každopádně fantazii se zde meze nekladou. Na závěr celé dílko ozdobte ještě rozpůlenými cherry rajčátky pro pestrost barev i chutí.
  4. Pečte cca 20 min při teplotě 180 °C tak, aby měl koláč krásnou zlatavou barvu na povrchu. Nechte chvíli vychladnout a podávejte vlažný, nebo studený.
  5. Přeji vám dobrou chuť.
  6. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments