Ingredience
4 vajíčka
100 g výhradně zeleného chřestu
1 střední cuketa
70 ml plnotučného mléka
250 g ricotty
trochu cherry rajčat
1 bal. listového těsta
2 pol. lžíce strouhaného parmazánu
čerstvé bylinky (pažitka, bazalka)
sůl + pepř
Postup
- Vajíčka společně s ricottou, mlékem a nasekanými bylinkami rozmixujte dohromady, přidejte parmazán, lžičku olivového oleje, osolte, opepřete a znovu směs pořádně rozmixujte. Ochutnejte a případně ještě dosolte dle svých preferencí.
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Do kulaté keramické formy vložte listové těsto a vytvarujeme ho úhledně do boků a požadovaného tvaru.
- Do formy nalijte směs ricotty a vajíček, poté libovolně poklaďte nasekanou cuketou a chřestem. Plátky nebo roličky? Jak si vyhrajete s krájením zeleniny, nechám zcela na vás. Každopádně fantazii se zde meze nekladou. Na závěr celé dílko ozdobte ještě rozpůlenými cherry rajčátky pro pestrost barev i chutí.
- Pečte cca 20 min při teplotě 180 °C tak, aby měl koláč krásnou zlatavou barvu na povrchu. Nechte chvíli vychladnout a podávejte vlažný, nebo studený.
- Přeji vám dobrou chuť.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.