Ravioli plněné ricottou a dýní s dýňovým pyré, sépiovými kroužky a koriandrem od FoodMILLblog

Tento recept je zajímavá souhra chutí nasládlé dýně s lehce pikantními kroužky sépie, pečených dýňových nudlí a orientální chuti čerstvého koriandru.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 150 g dýňových nudlí
  • 250 g muškátové dýně
  • 1 ks střední mrkve
  • 180 g grilovaných sépiových kroužků s uzeným chilli a uzenou paprikou
  • 500 g vaječných raviol plněných směsí z dýně, sýra ricotta z buvolího mléka a majoránkou
  • 1 ks šalotky
  • hrst čerstvého rozmarýnu na ozdobení
  • 0,4 l zeleninového vývaru
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • plátek másla
  • hrst čerstvého koriandru na ozdobení

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Ve středním hrnci si zpěníme šalotku na másle a zprudka začneme restovat muškátovou dýni a mrkev nakrájenou na kostičky. Jakmile se začne dýně připalovat, podlijeme ji zeleninovým vývarem. Přidáme trochu soli, pár snítek čerstvého rozmarýnu a zvolna vaříme do změknutí.
  2. V předehřáté troubě pečeme dýňové nudle, které jsme předtím trochu osolili, pokapali olivovým olejem a pohodili pár snítky rozmarýnu. Nudle pečeme do křupava a do zlatova.
  3. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme ravioli a vaříme je max. 2-3 minuty. Ochutnáme je a pokud jsou měkké, okamžitě je scedíme a opatrně vsypeme zpátky do hrnce. Přidáme plátek másla, opatrně promícháme a necháme přikryté.
  4. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme dozlatova a dokřupava směs sépiových kroužků.
  5. Jakmile je dýně a mrkev měkká, tyčovým mixérem je rozmixujeme a vytvoříme hladký krém. Dochutíme popřípadě solí, muškátovým oříškem nebo pepřem.
  6. Na předehřátý talíř nejprve nalijeme naběračku dýňového pyré a rozetřeme jej do pravidelného kruhu. Poté naskládáme libovolně ravioli, na ně pohodíme kroužky kalamár a pečené dýňové nudle. Celé to zlehka zakápneme olivovým olejem, podle libosti ozdobíme čerstvým koriandrem, opepříme a můžeme jít jíst.
  7. Pak už nezbývá nic jiného, než si otevřít elegantní bílé víno Pecorino - Terre di Chieti, které Vás doslova pohltí svou zlatavou barvou, chutí broskví a sympatickou kulatou kyselinkou.
  8. Wine pairing: Pecorino, Terre di Chieti, Unami Ronchi, IGT, 2016. Pro gurmány jsem vybral bílé víno Pecorino z italského města Pescary z oblasti Abruzzo. Víno Pecorino je bílá odrůda se světle slámově žlutou barvou se zelenými odlesky. Víno je elegantní a svěží a chutná po bílých broskvích. Mě zcela nadchlo.
  9. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments