Sváteční brunch podle FoodMillBlog

Pokud máte rádi královské snídaně jako jsou vejce Benedikt a vejce Florentin a nikdy jste si na tyto světově proslulé snídaně netroufli, tak to s námi zkuste a potěště třeba tak někoho skvělou snídaní nebo s předvánočním nádechem brunche, který je pro sváteční dobu úplně ideální.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 100 g uzeného lososa (plátky) 

    100 g dušené šunky

    4 máslové muffiny M&S 

    4 vajíčka

    50 g čerstvého  zeleného chřestu  M&S 

    velkou hrst čerstvého špenátu

    sůl, pepř, olivový olej

    čerstvou řeřicha nebo jiné klíčky na zdobení

     

    Holandská omáčka:

    3 žloutky

    125 g  slaného másla

    citron 3 lžičky

    sůl, hrubý pepř

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme holandskou omáčku. Základem holandské omáčky jsou máslo a žloutky dochucené pepřem a citronovou šťávou. Navzdory názvu se omáčka uplatňuje především ve francouzské kuchyni. Tuto omáčku samozřejmě můžete použít i na ryby a drůbež. Máslo si rozpustíme zlehka a pak šleháme mixerem žlutky s máslem a přidáme cca 3 lžičky citronu nebo nějakého kvalitního octu, samozřejmě sůl pepř a šleháme do krémové, husté emulze, necháme omáčku lehce vychladnout v lednici.
  2. Máslové muffiny rozřízneme podélně a zakápneme je olivovým olejem a necháme je rozpéct v troubě, aby byly hezky teplé a vláčné. Mezitím si v horké vodě blanšírujeme chřest, který vaříme cca 2 min, pak jej zprudka zchladíme a opražíme na malé pánvi na olivovém oleji do zlatova.
  3. Ve středním hrnci vaříme vodu, jakmile nám projde varem stáhneme plamen na půlku přidáme pár lžic octu a pak uděláme lehký vír a pomalinku do víru vložíme vajíčko, které se postupně bude zatahovat, vaříme cca 2 minuty, poté vajíčko opatrně vylovíme pozor vytahování ztracených vajíček ať se nám roztrhnout, je dobré dát vajíčka na kuchyňskou roli osušit. Jakmile máme všechny vajíčka uvařené můžeme jít servírovat.
  4. Vytáhneme muffiny z trouby dva použijeme na vejce Benedikt a dvě na vejce Florentine. Chřest rozdělíme na dvě půlky, stejně tak dušenou šunku, položíme na muffiny a uděláme prostor i pro ztracené vejce zákapneme houlandskou omáčkou podle libosti, dozdobíme špenátem a omáčku opepříme hrubým peppřem a posypeme čerstvou řeřichou. Vejce Florentine se skládájí ze špenátu plátky lososa , ztraceného vejce a také holandskou omáčkou vše polijeme, opět nemůže chybět hrubý pepř a čerstvá řeřicha nebo jiné klíčky. Tak a máme to! Super snídaně nebo brunch je hotový! Doufáme že, jste to zvládli a že si takovou super snídaní užijete se svými blízkými.
  5. Wine pairing: Prosecco M&S Classics, Brut, DOC.
  6. Ke správnému brunchi patří samozřejmě Prosecco nebo Mimosa, která se skládá z Prosecca a čerstvého pomerančového džusu, samozřejmě selekce M&S má několik druhů kvalitních Prosecc a stejně mnoho skvělých čerstvých džusu a smoothie takže ať už si vyberete cokoliv kvalita a super chuť je vždy na správném místě. Za to se můžeme zaručit.
  7. Přejeme Vám dobrou chuť a krásné a veselé Vánoce!
  8. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments