Prázdninové Gazpacho od FoodMILLblog

Neznám lepší letní osvěžení, než tuto rychlou polévku původem ze španělské Andalusie, která je charakteristická svým podáváním za studena. Základem je hlavně sezónní čerstvá zelenina, která v kombinaci s jahodami vytvoří v horkých letních dnech tu nejlepší chuť.

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 500 g nakrájených jahod

  • 2 červené nakrájené papriky

  • 2 nakrájené oloupané okurky

  • 2 stonky lístků bazalky

  • 3/4 ks lístků estragonu

  • 3 velké listy máty

  • pepř

  • sůl

  • olivový olej

  • balzamikový ocet

  • 50 g pražených pistácií

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Zeleninu na gazpacho vložíme do nádoby, ve které po odležení budeme i mixovat všechny suroviny. Zeleninu promneme s bylinkami, pepřem, solí a olivovým olejem a necháme odležet přes noc v lednici.
  2. Pokud chcete gazpacho servírovat ten samý den, je dobré si ho připravit ráno a odpoledne už jen rozmixovat. Odležením se zaručí výborná chuť podtrhávající chutě všech ingrediencí - hlavně bylin.
  3. Po odležení celou směs rozmixujeme do hladké, studené, nepropasírované polévky. Při servírování ozdobíme balzamikovým octem a pistáciemi.
  4. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.