Ingredience
500 g nakrájených jahod
2 červené nakrájené papriky
2 nakrájené oloupané okurky
2 stonky lístků bazalky
3/4 ks lístků estragonu
3 velké listy máty
pepř
sůl
olivový olej
balzamikový ocet
50 g pražených pistácií
Postup
- Zeleninu na gazpacho vložíme do nádoby, ve které po odležení budeme i mixovat všechny suroviny. Zeleninu promneme s bylinkami, pepřem, solí a olivovým olejem a necháme odležet přes noc v lednici.
- Pokud chcete gazpacho servírovat ten samý den, je dobré si ho připravit ráno a odpoledne už jen rozmixovat. Odležením se zaručí výborná chuť podtrhávající chutě všech ingrediencí - hlavně bylin.
- Po odležení celou směs rozmixujeme do hladké, studené, nepropasírované polévky. Při servírování ozdobíme balzamikovým octem a pistáciemi.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.