Podzimní quiche od FoodMillBlog

Quiche je vyloženě podzimní jídlo, které Vás příjemně zasytí a správně naladí na toto roční období. Těsto je hotové ze tří surovin. Náplň si můžete zkrátka a jednoduše vybrat podle toho, kterou zeleninu máte nejraději.

servings

Počet porcí

6 porcí

preparation

Doba přípravy

5 minut příprava těsta + 15 minut příprava náplně a odležení těsta + 45 minut pečení

Ingredience

  • Na těsto:

    280 g hladké mouky

    140 g nesoleného másla

    1 dcl vody

    špetka soli

     

    Náplň:

    1 cibule nakrájená na jemno

    250 g chřestu

    250 g brokolice

    100 g syrového červeného zelí nakrájeného na nudličky

    100 g nastrouhaného parmazánu + 10 g na závěrečný posyp

    100 g najemno nakrájených pistácií

    2 snítky čerstvého tymiánu

    2 snítky čerstvé kadeřavé petržele

    1 dcl bílého suchého vína – v našem případě Chardonnay

    150 ml smetany

    Sůl, pepř

    3 rozšlehaná vejce

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto, které necháme zhruba 15 minut odpočívat v lednici. Do mouky přidáme nakrájené máslo a hněteme do konzistence drobenky. Přidáme špetku soli a hněteme dál, až vznikne lepší konzistence těsta. Poté postupně přidáváme vodu.
  2. Je důležité myslet na to, že 1 dcl je přibližná dávka, jelikož každá mouka saje vodu jinak. Proto ji přidáváme do té doby, dokud nevznikne hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme ho odpočinout v lednici.
  3. Nyní si připravíme náplň. Cibulku osmažíme na oleji, přidáme nakrájenou brokolici, chřest, zelí a ke konci čerstvé bylinky tymiánu a petržele. Zeleninu podlijeme 1 dcl suchým vínem, osolíme a opepříme. V momentě, kdy se nám začne vypařovat víno, si můžeme předehřát troubu na 180 C.
  4. Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vytvarujeme do ní odleželé těsto z lednice. Na spodní část koláče nasypeme parmazán a pistácie. Poté přidáme restovanou směs, kterou nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou, solí a pepřem.
  5. Quiche pečeme zhruba 35 - 45 minut. Po upečení ho můžeme posypat ještě trochou parmazánu.
  6. Wine pairing: Sauvignon Blanc 9,5 %, Marlborough, Nový Zéland. Ke koláči vřele doporučuji svěží Sauvignon Blanc, který má jen 9,5% alkoholu. Víno je lehké a specifické svou chutí po angreštu a citrusech. V kombinaci s dobrým jídlem hrozí, že rozhodně nezůstanete jen u jedné skleničky.
  7. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments