Ingredience
1 bageta
150 g sýra Brie
2 jablky Granny Smith
50 g pekanových ořechů
1 lžička květového medu
šťáva z 1 citrónu
klíčky na ozdobu
Postup
- Nakrájejte bagetu a rozmístěte jednotlivé kousky na pekáč. Předehřejte si troubu na 150 °C. Zatímco se trouba zahřívá, nakrájejte si brie a na každý krajíček položte jeden plátek. Vložte pekáč do trouby a pečte do zlatova zhruba 6 až 7 minut.
- Mezitím nakrájejte jablka Granny Smith na tenké plátky. Aby vám nezhnědly, pokropte je citrónovou šťávou. Pak ještě stihnete nakrájet na kousky pekanové ořechy – my je máme rádi nasekané nahrubo, ale pokud máte raději úhlednější úpravu, stačí je prostě rozpůlit.
- Jakmile vám crostini krásně zezlátnou, je čas je vytáhnout z trouby, naaranžovat je na talíř a přejít k poslednímu kroku – dát vše dohromady. Na crostini umístěte pár plátků jablka, ořechy a jako závěrečnou tečku vše doplňte trochou medu. Doporučujeme vám ještě crostini posypat několika málo klíčky – můžete vyzkoušet sójové, čočkové nebo klíčky z fazole mungo. Nejenže vašim crostini dodají krásnou svěžest, ale jsou také plné živin a vitamínů.
- Dobrou chuť a úžasný podzim vám přejí Mill & Carol.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co