Pečené crostini s brie, jablky Granny Smith, pekanovými ořechy a medem od FoodMillBlog

Vsadíme se, že i vás občas „honí mlsná“. Není to zrovna hlad, ale máte prostě chuť na něco dobrého, snadného a rychlého. Co takhle zkusit náš recept? Pár ingrediencí, několik minut v troubě a voilà – máte dokonalou svačinku, která uspokojí všechny mlsné jazýčky. Naše křupavé crostini (toustíky z opečeného chleba) v sobě spojují výraznou chuť slavného francouzského sýra brie, typickou nakyslost jablek odrůdy Granny Smith, sladkost květového medu a pekanové ořechy, které jsou bohaté na antioxidanty a dodají vám potřebnou energii. Tento pokrm se skvěle hodí v jakoukoliv denní dobu. Nemusí být nutně jen svačinou, je výborný také jako rychlá a lahodná snídaně. Povězte nám v komentářích, ve kterou denní dobu byste naše crostini s brie, jablky, pekanovými ořechy a medem vyzkoušeli nejraději.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

10 minut

Ingredience

  • 1 bageta

    150 g sýra Brie

    2 jablky Granny Smith

    50 g pekanových ořechů

    1 lžička květového medu

    šťáva z 1 citrónu

    klíčky na ozdobu

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nakrájejte bagetu a rozmístěte jednotlivé kousky na pekáč. Předehřejte si troubu na 150 °C. Zatímco se trouba zahřívá, nakrájejte si brie a na každý krajíček položte jeden plátek. Vložte pekáč do trouby a pečte do zlatova zhruba 6 až 7 minut.
  2. Mezitím nakrájejte jablka Granny Smith na tenké plátky. Aby vám nezhnědly, pokropte je citrónovou šťávou. Pak ještě stihnete nakrájet na kousky pekanové ořechy – my je máme rádi nasekané nahrubo, ale pokud máte raději úhlednější úpravu, stačí je prostě rozpůlit.
  3. Jakmile vám crostini krásně zezlátnou, je čas je vytáhnout z trouby, naaranžovat je na talíř a přejít k poslednímu kroku – dát vše dohromady. Na crostini umístěte pár plátků jablka, ořechy a jako závěrečnou tečku vše doplňte trochou medu. Doporučujeme vám ještě crostini posypat několika málo klíčky – můžete vyzkoušet sójové, čočkové nebo klíčky z fazole mungo. Nejenže vašim crostini dodají krásnou svěžest, ale jsou také plné živin a vitamínů.
  4. Dobrou chuť a úžasný podzim vám přejí Mill & Carol.
  5. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments