Ingredience
- 150 g bulguru
- 25 g čerstvé máty
- 1 větší svazek čerstvé petrželové natě
- 350 g rajčat odrůdy Santini
- ½ salátové okurky
- 6 pol. lžic extra panenského olivového oleje
- mořská sůl
- čerstvá šťáva ze 3 citrónů
Postup
- Bulgur pořádně propláchneme ve studené vodě a uvaříme dle návodu. Poté bulgur necháme vychladnout.
- Omytou petržel a mátu nakrájíme najemno, rajčata a okurku na drobné kostičky.
- Poté, co bulgur vychladnul, přendáme ho do mísy a smícháme s nakrájenými rajčaty a okurkou. Pořádně vše promícháme a přidáme nakrájené bylinky a neustále důkladně promícháváme.
- Vylisujeme si čerstvou šťávu z citrónů, smícháme s olivovým extra panenským olejem a vlijeme jej do mísy. Neustále mícháme a ochutnáváme, celou směs dochutíme mořskou solí podle chuti a dáme odležet do lednice. (Myslím si, že čím více času na odležení máte, tím to bude pro Tabbouleh lepší).
- Poté servírujeme. Je dobré celou směs ještě zakápnout citrónem a olivovým olejem a ozdobit čerstvou mátou. Nalijte si perfektně vychlazený Sauvignon Blanc - Jewel of Nasik a užívejte si tento typický syrský salát a naše léto.
- Wine pairing: Pro podtržení svěžesti jsem vybral netypické víno Jewel of Nasik - Sauvignon Blanc z Indie. Je velice suché a plně Vás osvěží. Chutná po zeleném mangu a angreštu. Byl jsem hodně překvapený, když jsme jej ochutnával.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.