Osvěžující salát Tabouleh od FoodMILLblog

Letní salát, to je osvěžující salát z bulguru, to je Tabbouleh. Základ tvoří hlavně bulgur a hodně čerstvé petrželové natě a listů čerstvé máty v kombinaci se šťávou z čerstvých citrónů.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 min

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 25 g čerstvé máty
  • 1 větší svazek čerstvé petrželové natě
  • 350 g rajčat odrůdy Santini
  • ½ salátové okurky
  • 6 pol. lžic extra panenského olivového oleje
  • mořská sůl
  • čerstvá šťáva ze 3 citrónů

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Bulgur pořádně propláchneme ve studené vodě a uvaříme dle návodu. Poté bulgur necháme vychladnout.
  2. Omytou petržel a mátu nakrájíme najemno, rajčata a okurku na drobné kostičky.
  3. Poté, co bulgur vychladnul, přendáme ho do mísy a smícháme s nakrájenými rajčaty a okurkou. Pořádně vše promícháme a přidáme nakrájené bylinky a neustále důkladně promícháváme.
  4. Vylisujeme si čerstvou šťávu z citrónů, smícháme s olivovým extra panenským olejem a vlijeme jej do mísy. Neustále mícháme a ochutnáváme, celou směs dochutíme mořskou solí podle chuti a dáme odležet do lednice. (Myslím si, že čím více času na odležení máte, tím to bude pro Tabbouleh lepší).
  5. Poté servírujeme. Je dobré celou směs ještě zakápnout citrónem a olivovým olejem a ozdobit čerstvou mátou. Nalijte si perfektně vychlazený Sauvignon Blanc - Jewel of Nasik a užívejte si tento typický syrský salát a naše léto.
  6. Wine pairing: Pro podtržení svěžesti jsem vybral netypické víno Jewel of Nasik - Sauvignon Blanc z Indie. Je velice suché a plně Vás osvěží. Chutná po zeleném mangu a angreštu. Byl jsem hodně překvapený, když jsme jej ochutnával.
  7. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments