Ingredience
200 g měkkého čerstvého sýru (příp. pomazánkového másla)
3 různé čerstvé mrkve
1-2 stonky jarní cibulky
čerstvou pažitku
80 g feta sýru
100 g uzeného lososa / pstruha
1,5 čaj. lžičky anglické hořčice M&S
čerstvé pečivo dle libosti
sůl, pepř, olivový olej
trochu čerstvého salátu na zdobení
Postup
- Mrkev si nastrouháme najemno. Šťávu z mrkve si dáme stranou a smícháme ji s měkkým sýrem ve větší misce.
- Poté najemno nasekáme jarní cibulku společně s pažitkou a přidáme do misky, část feta sýru rukou rozmělníme a přidáme do směsi. Ochutíme solí pepřem a nezapomeneme přidat 1,5 lžičky anglické hořčice, poté pořádně zamícháme. Pokud nespěcháme, je dobré nechat pomazánku uležet v lednici.
- Pomazánku servírujeme na Váš oblíbený chléb nebo bagetu, zdobíme plátky uzeného lososa a feta sýrem. Nezapomeňte posypat čerstvou pažitkou a mrkví.
- Přeji vám dobrou chuť.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.