Mrkvová pomazánka s lososem, fetou a křupavým pečivem z M&S od FoodMillBlog

Určitě znáte ten pocit, kdy Vás chytne v kuchyni múza a chcete si vyrobit svou vlastní pomazánku na snídani nebo brunch. Mě takhle jedno sobotní ráno múza políbila a připravil jsem si velice rychlou a zdravou mrkvovou pomazánku se zauzeným lososem. Rád bych se s Vámi o tuto hezkou inspiraci podělil. Nutno podotknout, že jsem měl doma i čerstvé pečivo z M&S pekárny. Focaccia a kváskový chléb byly nejen voňavým, ale i křupavým zážitkem! Vřele doporučuji vyzkoušet.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

15 minut

Ingredience

  • 200 g měkkého čerstvého sýru (příp. pomazánkového másla)

    3 různé čerstvé mrkve

    1-2 stonky jarní cibulky

    čerstvou pažitku

    80 g feta sýru

    100 g uzeného lososa / pstruha

    1,5 čaj. lžičky anglické hořčice M&S

    čerstvé pečivo dle libosti

    sůl, pepř, olivový olej

    trochu čerstvého salátu na zdobení

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Mrkev si nastrouháme najemno. Šťávu z mrkve si dáme stranou a smícháme ji s měkkým sýrem ve větší misce.
  2. Poté najemno nasekáme jarní cibulku společně s pažitkou a přidáme do misky, část feta sýru rukou rozmělníme a přidáme do směsi. Ochutíme solí pepřem a nezapomeneme přidat 1,5 lžičky anglické hořčice, poté pořádně zamícháme. Pokud nespěcháme, je dobré nechat pomazánku uležet v lednici.
  3. Pomazánku servírujeme na Váš oblíbený chléb nebo bagetu, zdobíme plátky uzeného lososa a feta sýrem. Nezapomeňte posypat čerstvou pažitkou a mrkví.
  4. Přeji vám dobrou chuť.
  5. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments