Mořský vlk pečený v papilotě s fenyklovým pyré od FoodMILLblog

Určitě jste již slyšeli, nebo měli možnost ochutnat mořského vlka, kterého v Itálii nazývají Branzino nebo také Spigola. Tato dravá, mořská ryba patří v Itálii k nejvyhledávanějším. Vyznačuje se velmi chutným masem a nevyžaduje složitou přípravu. My si spolu připravíme mořského vlka pečeného v papilotě. Tato rychlá, snadná úprava vám zachová rybu hezky šťavnatou a voňavou.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 6 filet mořského vlka (Mořčák obecný)

    250 g rajčat cherry

    100 g černých oliv s peckou

    120 g řapíkatého celeru

    1 velká cibule, česnek

    citron , limetka

    extra vergine olivový olej

    čerstvé bylinky (  mix oregano, tymián, rozmarýn)

    mořská hrubá sůl

    pečící papír

    250 g malých nových brambor se slupkou

    Na pyré:

    2 hlavy fenyklu

    6 malých brambor

    citron

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme pyré. Oloupané a nakrájené brambory s nakrájeným a očištěným fenyklem vaříme v horké, osolené vodě do změknutí. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem do libovolné konzistence, kterou dochutíme citronovou šťávou, solí, olivovým olejem a necháme přikryté pokličkou.
  2. Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180 °C. Nové, neloupané brambory si rozkrojíme podélně na půlky a vaříme v horké, osolené vodě. Brambory nemusíme vařit úplně do měkka, jelikož se pečením dodělají. Poté je scedíme a necháme okapat.
  3. Očištěná rajčata překrojíme na půlky, řapíkatý celer nakrájíme na proužky a cibuli nakrájíme na hrubo. Jakmile máme vše připraveno, očistíme si filety mořského vlka.
  4. Rozložte si jeden arch papíru na pečení. Do středu umístíme přepůlené (předvařené ) brambory, mezi ně cibuli a trochu řapíkatého celeru. Na to pokládáme filet ryby, který po stranách doplníme čerstvými bylinkami, olivami, plátky česneku a rozpůlená rajčata. Celou směs zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Kdo chce může přidat i trochu bylinkového másla. Teď už jen stáhneme papír a vytvoříme pevně utažený balíček, který bude neprodyšně uzavřený. Tento stejný postup opakujeme i u ostatních filet.
  5. Pečeme při teplotě 180-200°C max. 12 minut. Uvnitř balíčku se vytváří pára, tím pádem bude mořský vlk se zeleninou v podstatě vařený v páře za účasti všech bylinek, které se krásně uvolní a přenesou na ostatní ingredience.
  6. Po upečení vytáhneme z trouby, balíček otevřeme a podáváme s fenyklovým pyré. Nezapomeneme vše zakápnout extra vergine olivovým olejem a citronem.
  7. Wine pairing: Fiano, Sannio, Itálie, DOP, 2018 Ideální víno, které se bude skvěle doplňovat s naším mořským vlkem a fenyklovým pyré je Fiano 2018 z jihoitalské Kampánie, které je typické svou chutí po hrušce a citrusech.
  8. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments