Ingredience
100 g rukoly
100 g mladého listového salátu s červenou řepou
12 ks křepelčích vajíček
100 g čerstvých fazolí Boston
100 g sušený merlík – Quinoa
60 g pesto z bazalky s extra panenským olivovým olejem
100 g vypeckovaných zelených oliv
hrst sladkých mini rajčat
trochu vyloupaného granátového jablka na dekoraci
čerstvá řeřicha na dekoraci
citron
extra panenský olivový olej
Postup
- Nejprve přivedeme ve středním hrnci vodu k varu, osolíme, přidáme fazole a asi 2 minuty necháme blanšírovat. Po uvaření fazole zchladíme v ledové vodě. Pokud se vám zdají příliš velké, můžeme je přepůlit.
- V menším hrnci si na olivovém oleji opražíme quinou, poté ji zalijeme vodou a vaříme do příjemného skusu tak, aby nebyla rozvařená. Nezapomeňte ji trochu osolit. Jakmile ji máme uvařenou, scedíme a necháme vychladnout.
- Křepelčí vajíčka vaříme v horké vodě maximálně 90 vteřin, poté je zchladíme ve studené vodě. Po chvilce je můžeme začít loupat.
- Připravíme si velkou mísu, do které dáme umytou rukolu se směsí listového salátu, přepůlené fazole, rajčata a libovolné množství vařené quinoy. Nakonec salát ochutíme bazalkovým pestem, zakápneme citronem a vše důkladně promícháme.
- Nyní můžeme salát začít servírovat na talíře. Doplníme rozpůlená křepelčí vajíčka a ozdobíme granátovým jablkem, vypeckovanými olivami, či případně čerstvou řeřichou a zbylým pestem, quinoou a olivovým olejem. K jedinečné chuti našeho salátu jsem použil bazalkové pesto z produktové řady M&S a zvolil křepelčí vejce, která jsou 2,5 násobně bohatší o vitamíny A, B1, B2, než vejce slepičí a bezesporu dodají větší šmrnc každé velikonoční tabuli.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.