Míchaný salát s křepelčími vajíčky s quionou a bazalkovým pestem od FoodMILLblog

Vajíčka, či kraslice jsou bezesporu hlavním symbolem Velikonoc, ať už foukaná, vařená, nebo zdobená různými technikami. Proto nesmí chybět ani v tomto lehkém, chuťově vyváženém salátu, na kterém si každý najde to své, včetně vegetariánů. Tak Happy Easter a dobrou chuť!

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 100 g rukoly

    100 g mladého listového salátu s červenou řepou

    12 ks křepelčích vajíček

    100 g čerstvých fazolí Boston

    100 g sušený merlík – Quinoa

    60 g pesto z bazalky s extra panenským olivovým olejem

    100 g vypeckovaných zelených oliv

    hrst sladkých mini rajčat

    trochu vyloupaného granátového jablka na dekoraci

    čerstvá řeřicha na dekoraci

    citron

    extra panenský olivový olej

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve přivedeme ve středním hrnci vodu k varu, osolíme, přidáme fazole a asi 2 minuty necháme blanšírovat. Po uvaření fazole zchladíme v ledové vodě. Pokud se vám zdají příliš velké, můžeme je přepůlit.
  2. V menším hrnci si na olivovém oleji opražíme quinou, poté ji zalijeme vodou a vaříme do příjemného skusu tak, aby nebyla rozvařená. Nezapomeňte ji trochu osolit. Jakmile ji máme uvařenou, scedíme a necháme vychladnout.
  3. Křepelčí vajíčka vaříme v horké vodě maximálně 90 vteřin, poté je zchladíme ve studené vodě. Po chvilce je můžeme začít loupat.
  4. Připravíme si velkou mísu, do které dáme umytou rukolu se směsí listového salátu, přepůlené fazole, rajčata a libovolné množství vařené quinoy. Nakonec salát ochutíme bazalkovým pestem, zakápneme citronem a vše důkladně promícháme.
  5. Nyní můžeme salát začít servírovat na talíře. Doplníme rozpůlená křepelčí vajíčka a ozdobíme granátovým jablkem, vypeckovanými olivami, či případně čerstvou řeřichou a zbylým pestem, quinoou a olivovým olejem. K jedinečné chuti našeho salátu jsem použil bazalkové pesto z produktové řady M&S a zvolil křepelčí vejce, která jsou 2,5 násobně bohatší o vitamíny A, B1, B2, než vejce slepičí a bezesporu dodají větší šmrnc každé velikonoční tabuli.
  6. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments