Ingredience
300 g krupicového cukru
100 g mandlové mouky M&S
1 špetku kypřícího prášku
Vanilkový extrakt podle potřeby
2 bílky
Moučkový cukr na posypání
Postup
- Do mixéru přidejte mandlovou mouku, polovinu krupicového cukru, jeden bílek a vanilkový extrakt a vše smíchejte. Poté přidejte i druhý bílek, zbytek cukru a kypřící prášek a míchejte, dokud nezískáte jemnou, ale konzistentní směs.
- Těsto přendejte do cukrářského pytlíku s hladkou špičkou o průměru 13 mm a vytvarujte amaretti na plech vyložený pečícím papírem. Pytlík držte kolmo. Amaretti by měly být o průměru 2,5 cm. Dbejte na to, aby mezi nimi bylo dost místa. A nyní je čas si trochu umazat ruce. Namočte si ukazováček a špičkou prstu amaretti uhlaďte. Poté je poprašte moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 až 18 minut.
- Následně je vyndejte z trouby a nechte je zcela vychladnout. A pak už nezbývá, než si je vychutnat třeba u kávy nebo s naším „Coppa del nonno“, naším dalším receptem, který jsme si pro vás připravili na oslavu mezinárodního dne kávy, který připadá na 1. října.
- Dobrou chuť a úžasný podzim vám přejí Mill & Carol.
- Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_
super,vyzkouším