Mandlové amaretti podle FoodMillBlog

Amaretti jsou sušenky původem z oblasti Piemonte, které si můžete vychutnat jen tak nebo je využít například při přípravě tiramisu. Jsou navíc skvělým způsobem, jak využít bílky, které nám zbyly od přípravy jiných receptů a můžou bez problémů ozvláštnit i vaší kolekci vánočního cukroví. Mandle jsou typickou přísadou do sladkostí zejména v jižní Evropě, odkud se dostaly do Francie a potom dál. Dnes je najdeme v nejrůznějších podobách téměř všude po světě. Abychom si ulehčili práci, sáhli jsme po mandlové mouce M&S, která je pro přípravu amaretti zcela ideální. Rozhodli jsme se také naše dnešní amaretti připravit o něco jednodušším způsobem. Vše, co budete potřebovat je dobrý mixér, ve kterém si najemno namelete přísady. Výsledná směs vám vystačí alespoň na dva plechy těchto znamenitých sušenek.

servings

Počet porcí

2 plechy

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 300 g krupicového cukru

    100 g mandlové mouky M&S

    1 špetku kypřícího prášku

    Vanilkový extrakt podle potřeby

    2 bílky

    Moučkový cukr na posypání

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Do mixéru přidejte mandlovou mouku, polovinu krupicového cukru, jeden bílek a vanilkový extrakt a vše smíchejte. Poté přidejte i druhý bílek, zbytek cukru a kypřící prášek a míchejte, dokud nezískáte jemnou, ale konzistentní směs.
  2. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku s hladkou špičkou o průměru 13 mm a vytvarujte amaretti na plech vyložený pečícím papírem. Pytlík držte kolmo. Amaretti by měly být o průměru 2,5 cm. Dbejte na to, aby mezi nimi bylo dost místa. A nyní je čas si trochu umazat ruce. Namočte si ukazováček a špičkou prstu amaretti uhlaďte. Poté je poprašte moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 až 18 minut.
  3. Následně je vyndejte z trouby a nechte je zcela vychladnout. A pak už nezbývá, než si je vychutnat třeba u kávy nebo s naším „Coppa del nonno“, naším dalším receptem, který jsme si pro vás připravili na oslavu mezinárodního dne kávy, který připadá na 1. října.
  4. Dobrou chuť a úžasný podzim vám přejí Mill & Carol.
  5. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments