Ingredience
80 g čerstvého manga
100 g čerstvého chlazeného lososa (Nerka)
4 ks kapar naložených ve slaném nálevu
hrubá mořská sůl
kvalitní extra vergine olivový olej
trochu hrubého pepře
limeta
bio citronová kůra
3 lístky čerstvé máty
pár plátků křehkého slaného pšeničného chleba se směsí semínek značky M&S
Postup
- Mango si nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i čerstvého lososa. Třetinu nakrájeného manga si dáme stranou pro další servírování. Kapary nakrájíme také najemno. Vše smícháme v misce, nastrouháme citronovou kůru, nasekáme mátu a přidáme dvě polévkové lžíce extra vergine olivového oleje a osolíme hrubou solí. Vše ještě jednou promícháme a dáme na chvíli (cca 10 minut) odležet do lednice.
- Po chvilce vytáhneme z lednice a do směsi přidáme podle libosti vymačkanou limetku. Směs nezapomeňte ochutnat a pokud Vám chuť vyhovuje, můžete tatarák servírovat.
- Do tvořítka naservírujeme tatarák a kolem něj nazdobíme mango kostičky, na tatarák položíme ještě jednu velkou kaparu pro doplnění chuti. Podáváme s křupavým pšeničným chlebem se semínky. Zapíjíme lahodným šumivým růžovým sektem CAVA, který chutná po jahodách a granátovém jablku a skvěle se hodí k tomuto pokrmu. Myslím si, že si tento recept v kombinaci s růžovou cavou naprosto užijete.
- Wine pairing: CAVA, Heretat El Padruell, Rosé Brut
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.