Lososový tatarák s mangem od FoodMILLblog

Kombinací čerstvého lososa a sladkého manga ve spojení s kapary vzniká chuť, kterou si zaručeně oblíbíte.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 80 g čerstvého manga

  • 100 g čerstvého chlazeného lososa (Nerka)

  • 4 ks kapar naložených ve slaném nálevu

  • hrubá mořská sůl

  • kvalitní extra vergine olivový olej

  • trochu hrubého pepře

  • limeta

  • bio citronová kůra

  • 3 lístky čerstvé máty

  • pár plátků křehkého slaného pšeničného chleba se směsí semínek značky M&S

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Mango si nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i čerstvého lososa. Třetinu nakrájeného manga si dáme stranou pro další servírování. Kapary nakrájíme také najemno. Vše smícháme v misce, nastrouháme citronovou kůru, nasekáme mátu a přidáme dvě polévkové lžíce extra vergine olivového oleje a osolíme hrubou solí. Vše ještě jednou promícháme a dáme na chvíli (cca 10 minut) odležet do lednice.
  2. Po chvilce vytáhneme z lednice a do směsi přidáme podle libosti vymačkanou limetku. Směs nezapomeňte ochutnat a pokud Vám chuť vyhovuje, můžete tatarák servírovat.
  3. Do tvořítka naservírujeme tatarák a kolem něj nazdobíme mango kostičky, na tatarák položíme ještě jednu velkou kaparu pro doplnění chuti. Podáváme s křupavým pšeničným chlebem se semínky. Zapíjíme lahodným šumivým růžovým sektem CAVA, který chutná po jahodách a granátovém jablku a skvěle se hodí k tomuto pokrmu. Myslím si, že si tento recept v kombinaci s růžovou cavou naprosto užijete.
  4. Wine pairing: CAVA, Heretat El Padruell, Rosé Brut
  5. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.