Ingredience
220 g čerstvého, chlazeného lososa, bez kůže (Keta – M&S)
90 g dužiny mučenky (Passion fruit) M&S
1 šalotka
2 limetky
2 avokáda “ready to eat”
čerstvý kopr + čerstvá máta + špetka čerstvého chilli
kvalitní extra virgin olivový olej
hrubá mořská sůl + hrubý černý pepř
2 čaj. lžičky omáčky z dijonské hořčice s koprem
toustový chléb M&S
vykrajovátka ve tvaru kruhu a srdce
Postup
- Dužinu mučenky si přecedíme přes drobné sítko a šťávu lehce ochutíme solí, limetkou a olivovým olejem. Poté si nakrájíme na drobné kostičky očištěného lososa, k němu přidáme najemno nakrájenou šalotku a dle libosti i čerstvý kopr. Osolíme, zakápneme džusem z mučenky a olivovým olejem. V lednici necháme směs chvilku marinovat, trochu džusu si ale schováme ještě na servírování. Mezitím si vykrajovátkem ve tvaru srdce či kruhu (to nechám na Vás) vykrojíme toustový chleba a necháme jej rozpéct v troubě do křupava. Pokud ovšem nemáte vykrajovátka, vůbec nic se neděje… Věřím, že si pochutnáte i bez nich. ☺
- Mezitím si avokádo nakrájíme na drobné kostičky, přidáme dle libosti najemno nasekanou mátu a špetku čerstvého chilli, přidáme dvě lžičky dijonské hořčice s koprem a zakápneme limetkou s olivovým olejem. Osolíme, opepříme, pořádně promícháme a dáme opět na chvíli do lednice uležet.
- Jakmile máme tousty opečené, servírujeme tataráček! Na mělký talíř naservíruje vrstvu avokáda a poté vrstvu lososa. Opět se nebojte použít vykrajovátko či formičku, ve tvaru srdce ideálně. ☺ Tatarák si poté dozdobíme čerstvým koprem a zakápneme zbylým mučenkovým džusem a olivovým olejem. Nezapomeňte si vychladit chilský Sauvignon Blanc, který Vám tento pokrm příjemně doladí. Ať už vyzkoušíte tento recept na svátek sv. Valentýna nebo kdykoliv jindy, věřím, že Vám bude chutnat. Je totiž vážně skvěle lahodný!
- Wine pairing: Sauvignon Blanc, Tierra Y Hombre, Chile, 2019.
- Přeji vám dobrou chuť.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.