Linguine se zelenou čočkou, fenyklovou klobáskou a řapíkatým celerem od FoodMILLblog

Linguine, neboli “jazýčky”. I tak se těmto těstovinám v Itálii říká. Já si pro vás připravil jeden recept, který pochází z Toskánska, je od jednoho kuchaře, se kterým jsem měl možnost chvíli pracovat. Určitě se možná divíte, co to je za kombinaci surovin? Linguine, čočka, rajčatová omáčka a především čerstvé klobásky. Když jsem toto jídlo poprvé ochutnal, byl jsem naprosto přesvědčený, že to tu ještě nebylo. Tento recept dokládá i pestrost a barevnost italských receptů. Nemusíte sázet na osvědčené italské klasiky, zkuste sami sebe a ostatní trochu překvapit něčím novým. Věřím, že si tento recept také oblíbíte a že vám bude chutnat. Samozřejmě nesmí chybět ovocný, v závěru jemně bylinkový Merlot, který který pochází ze slunné Sicílie, který nám tento recept pěkně dokončí.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut

Ingredience

  • 300 g vepřových, čerstvých klobásek s mletým fenyklem a česnekem (M&S)

          nebo jakákoliv čerstvá salsiccia  italského typu

    80 g zelené čočky

    250 g těstoviny Linguine

    120 g řapíkatého celeru

    200 ml rajčatové passaty

    1,5 dcl červeného vína (může být Merlot)

    1,5 dcl zeleninového vývaru

    sůl, hrubý pepř

    olivový olej

    1 střední cibule

    čerstvá bazalka a rukola na zdobení

    trochu strouhaného parmazánu nebo pecorina

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Nejprve čočku několikrát za sebou propláchneme, nebo ji klidně můžeme na 10 min. nechat ve vodě. Cibuli si nakrájíme nadrobno a řapíkatý celer na kostičky. Klobásku vytlačíme ze střívka a rozmělníme nožem.
  2. Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme Linguine tzv. “all dente” a poté scedíme.
  3. Na velké, hluboké pánvi si orestujeme na olivovém oleji cibuli a po chvilce přidáme nasekanou klobásku. Jakmile se nám klobáska začne zatahovat, přidáme čočku a vše podlejeme červeným vínem. Počkáme, až se nám víno trochu vydusí, a přidáme rajčatovou passatu. Opět chvíli dusíme a mícháme zhruba 6 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Pokud se vám zdá směs hustá, ředíme ji zeleninovým vývarem, nebo teplou vodou z těstovin.
  4. Teď už jen ochutnáme omáčku, kterou dle potřeby osolíme, opepříme a přidáme Linguine. Nakonec celou směs zlehka promícháme s těstovinami.
  5. Servírujeme do hlubokého talíře. Nezapomeňte všechny ingredience před podáváním stylově namotat. Zdobíme čerstvou bazalkou, lístky čerstvé rukoly a samozřejmě bohatě zakápneme olivovým olejem. Dle potřeby můžete zasypat strouhaným sýrem. Teď už zbývá si jen nalít skleničku skvělého Merlotu, který doplní všechny chutě.
  6. Wine pairing: La Fortezza - Merlot,Terre Siciliane, IGT, 2017
  7. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments