Ingredience
2 lilky
Mix hummusů M&S
– bio hummus s extra panenským olivovým olejem
– hummus s citronem a koriandrem350 g cherry rajčata Piccolini
hrst vypeckovaných černých oliv Kalamata
snítky čerstvého koriandru
špetka zauzené papriky
snítky čertsvého rozmarýnu, tymiánu a oregano
extra panenský olivový olej
sůl, hrubý pepř
čerstvá Focaccia
citron
3 stroužky česneku
špejle
Postup
- Lilky nakrájíme na 1 cm tenké plátky, které osolíme a necháme min. 35 minut vypotit. V průběhu je otáčíme a vypocenou vodu kuchyňskou utěrkou sušíme.
- Mezitím, co se nám potí lilky, si připravíme cherry rajčata. Ta očistíme, rozpůlíme, lehce osolíme a vložíme do trouby. Nezapomeňte k nim přihodit stroužek česneku, čerstvý tymián, rozmarýn, nebo oregano a posypat zauzenou paprikou. Směs zakápneme olivovým olejem a promícháme.
- Rajčata pečeme v předehřáté troubě při teplotě 100 °C pěkně dozlatova cca 45 minut, pak je vytáhneme a necháme vychladnout.
- Vypocené lilky zprudka z každé strany orestujeme na olivovém oleji, musí chytnout tu správnou barvu. Poté lilky naskládáme na pečící papír na plech a potřeme rozetřeným česnekem s olivovým extra vergine olejem a dáme grilovat do trouby na 10-13 minut.
- Grilované lilky můžeme začít plnit libovolným hummusem, pečeným cherry rajčátkem a olivou. Lilek se směsí přehneme, špejlí uděláme tzv. “wrap” a tento celý proces opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Ozdobíme čerstvým koriandrem a zakápneme olivovým olejem, citronem a podáváme s čerstvou focacciou, nebo jiným oblíbeným pečivem.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotky nafotilo: Crea Studio