Lilkové wrapy plněné hummusem, sušenými rajčátky a olivami od FoodMILLblog

Další skvělý lilkový předkrm, který je snadný, výstižný a chutný. Stačí mít doma lilek, perfektní hummus od M&S a cherry rajčata a během chvilky můžete vyčarovat zdravý snack inspirovaný blízkým východem, kterým nepohrdnou ani vegani.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

25 minut (+ 45 min. příprava lilku a rajčátek)

Ingredience

  • 2 lilky

    Mix hummusů M&S
    – bio hummus s extra panenským olivovým olejem
    – hummus s citronem a koriandrem

    350 g cherry rajčata Piccolini

    hrst vypeckovaných černých oliv Kalamata

    snítky čerstvého koriandru

    špetka zauzené papriky

    snítky čertsvého rozmarýnu, tymiánu a oregano

    extra panenský olivový olej

    sůl, hrubý pepř

    čerstvá Focaccia

    citron

    3 stroužky česneku

    špejle

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Lilky nakrájíme na 1 cm tenké plátky, které osolíme a necháme min. 35 minut vypotit. V průběhu je otáčíme a vypocenou vodu kuchyňskou utěrkou sušíme.
  2. Mezitím, co se nám potí lilky, si připravíme cherry rajčata. Ta očistíme, rozpůlíme, lehce osolíme a vložíme do trouby. Nezapomeňte k nim přihodit stroužek česneku, čerstvý tymián, rozmarýn, nebo oregano a posypat zauzenou paprikou. Směs zakápneme olivovým olejem a promícháme.
  3. Rajčata pečeme v předehřáté troubě při teplotě 100 °C pěkně dozlatova cca 45 minut, pak je vytáhneme a necháme vychladnout.
  4. Vypocené lilky zprudka z každé strany orestujeme na olivovém oleji, musí chytnout tu správnou barvu. Poté lilky naskládáme na pečící papír na plech a potřeme rozetřeným česnekem s olivovým extra vergine olejem a dáme grilovat do trouby na 10-13 minut.
  5. Grilované lilky můžeme začít plnit libovolným hummusem, pečeným cherry rajčátkem a olivou. Lilek se směsí přehneme, špejlí uděláme tzv. “wrap” a tento celý proces opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Ozdobíme čerstvým koriandrem a zakápneme olivovým olejem, citronem a podáváme s čerstvou focacciou, nebo jiným oblíbeným pečivem.
  6. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotky nafotilo: Crea Studio
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments