Letní rychlovky od FoodMILLblog

Milan Juřica pro Vás připravil tři rychlé předkrmové recepty, které nezaberou skoro vůbec žádný čas. Jsou rychlé, chutné a Vy si o to více můžete užívat letních dnů.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • Prosciutto di Parma se žlutým melounem
  • 100 g Prosciutto di Parma (sušená vepřová kýta)
  • ½ žlutého sladkého melounu
  • Bresaola s rukolou a parmezánem
  • 80 g Bresaola (sušené tenké plátky hovězího masa)
  • 2 hrsti rukoly, či rukoly s jiným salátem
  • hobliny parmezánu (podle libosti)
  • ½ limety
  • ½ citronu
  • extra virgine olivový olej
  • Tuňákový tatarák s avokádem a omáčkou teriyaki
  • 200 g steak žlutoploutvého tuňáka
  • 60 g vyloupaných pistácií
  • 1 čajová lžička sušeného koriandru
  • 5 polévkových lžic omáčky teriyaki
  • limeta
  • 1 středně vyzrálé avokádo
  • řeřicha na ozdobení
  • hrubá mořská sůl
  • pepř
  • extra virgine olivový olej

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Wine pairing: Prosecco M&S DOC, extra dry

    Určitě to znáte...Venku je hezky a nebaví Vás trávit moc času v kuchyni. Chcete jít co nejdříve ven, do přírody nebo jen tak nic nedělat venku s kamarády. Ano, znám to taky, a proto jsem pro Vás připravil tři rychlé předkrmové recepty, které nezaberou skoro vůbec žádný čas. Jsou rychlé, chutné a můžete o to více užívat letních dnů. Samozřejmě nesmí pro tyto letní dny chybět osvěžující perlivé víno z oblasti Veneto (Itálie) - Prosecco. Prosecco je ovšem finální produkt, který se vyrábí z odrůdy Glera, která se za poslední léta stala nejen v České republice, ale po celém světě populární pro svou lehkost a svěžest.

  2. Tuňáka nakrájíme na podélné plátky a pak na malé kostičky (čím drobnější, tím lepší). Vyloupané pražené pistácie nasekáme také najemno. Přidáme špetku sušeného koriandru, pepře, soli a zakápneme olivovým olejem. Poté dáme na chvíli do lednice.
  3. Avokádo podél stran nožem rozpůlíme, vyndáme pecku a pomocí polévkové lžíce oddělíme avokádo od slupky. Poté avokádo nakrájíme také na kostičky, lehce zakápneme olejem a osolíme hrubou mořskou solí. Přikryjeme a dáme taky na chvíli do lednice.
  4. Půlku žlutého melounu nakrájíme na další osminky a zbavíme meloun slupky. Poté nakrájíme na libovolné kousky a na nakrájené kostky položíme sušenou parmskou šunku. Přichytit šunku k melounu můžeme pomocí špejle nebo párátka.
  5. Hrst umyté rukoly vložíme lehce na talíř a zakápneme olejem a citronem. Na rukolu vkládáme sušené plátky bresaoly. Navrch pohodíme bresaolu hoblinkami parmazánu podle libosti a zakápneme limetkou, citronem a olivovým olejem.
  6. Nakrájeného tuňáka ještě dochutíme podle libosti citronem, solí a olivovým olejem. Pomocí kulaté formičky vytvarujeme na hlubokém talíři či misce tvar tataráku. Nejprve vložíme do formy avokádo a poté pak na něj tuňáka a formu opatrně vysuneme. Tatarák ozdobíme řeřichou a zbylými pistáciemi a zalijeme omáčkou teriyaki.
  7. Nechám to úplně na Vás, zda si uděláte všechny recepty najednou nebo jen jeden z nich. Určitě je dobré vyzkoušet předkrmy dohromady, když máte doma návštěvu nebo když máte zkrátka velký hlad a chuť. Svěžest a jednoduchost receptů podtrhne dobře vychlazené Prosecco, které dodá letním předkrmům tu správnou atmosféru. Přeji Vám dobrou chuť.
  8. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
6 let před
Hodnocení :
     

Nadhera !!!

Petra
6 let před
Hodnocení :
     

Mňam
Už jdu na to ❤

Eliska
6 let před
Hodnocení :
     

To vypada naprosto uzasne! Skvela inspirace.