Ingredience
- Prosciutto di Parma se žlutým melounem
- 100 g Prosciutto di Parma (sušená vepřová kýta)
- ½ žlutého sladkého melounu
- Bresaola s rukolou a parmezánem
- 80 g Bresaola (sušené tenké plátky hovězího masa)
- 2 hrsti rukoly, či rukoly s jiným salátem
- hobliny parmezánu (podle libosti)
- ½ limety
- ½ citronu
- extra virgine olivový olej
- Tuňákový tatarák s avokádem a omáčkou teriyaki
- 200 g steak žlutoploutvého tuňáka
- 60 g vyloupaných pistácií
- 1 čajová lžička sušeného koriandru
- 5 polévkových lžic omáčky teriyaki
- limeta
- 1 středně vyzrálé avokádo
- řeřicha na ozdobení
- hrubá mořská sůl
- pepř
- extra virgine olivový olej
Postup
- Wine pairing: Prosecco M&S DOC, extra dry
Určitě to znáte...Venku je hezky a nebaví Vás trávit moc času v kuchyni. Chcete jít co nejdříve ven, do přírody nebo jen tak nic nedělat venku s kamarády. Ano, znám to taky, a proto jsem pro Vás připravil tři rychlé předkrmové recepty, které nezaberou skoro vůbec žádný čas. Jsou rychlé, chutné a můžete o to více užívat letních dnů. Samozřejmě nesmí pro tyto letní dny chybět osvěžující perlivé víno z oblasti Veneto (Itálie) - Prosecco. Prosecco je ovšem finální produkt, který se vyrábí z odrůdy Glera, která se za poslední léta stala nejen v České republice, ale po celém světě populární pro svou lehkost a svěžest.
- Tuňáka nakrájíme na podélné plátky a pak na malé kostičky (čím drobnější, tím lepší). Vyloupané pražené pistácie nasekáme také najemno. Přidáme špetku sušeného koriandru, pepře, soli a zakápneme olivovým olejem. Poté dáme na chvíli do lednice.
- Avokádo podél stran nožem rozpůlíme, vyndáme pecku a pomocí polévkové lžíce oddělíme avokádo od slupky. Poté avokádo nakrájíme také na kostičky, lehce zakápneme olejem a osolíme hrubou mořskou solí. Přikryjeme a dáme taky na chvíli do lednice.
- Půlku žlutého melounu nakrájíme na další osminky a zbavíme meloun slupky. Poté nakrájíme na libovolné kousky a na nakrájené kostky položíme sušenou parmskou šunku. Přichytit šunku k melounu můžeme pomocí špejle nebo párátka.
- Hrst umyté rukoly vložíme lehce na talíř a zakápneme olejem a citronem. Na rukolu vkládáme sušené plátky bresaoly. Navrch pohodíme bresaolu hoblinkami parmazánu podle libosti a zakápneme limetkou, citronem a olivovým olejem.
- Nakrájeného tuňáka ještě dochutíme podle libosti citronem, solí a olivovým olejem. Pomocí kulaté formičky vytvarujeme na hlubokém talíři či misce tvar tataráku. Nejprve vložíme do formy avokádo a poté pak na něj tuňáka a formu opatrně vysuneme. Tatarák ozdobíme řeřichou a zbylými pistáciemi a zalijeme omáčkou teriyaki.
- Nechám to úplně na Vás, zda si uděláte všechny recepty najednou nebo jen jeden z nich. Určitě je dobré vyzkoušet předkrmy dohromady, když máte doma návštěvu nebo když máte zkrátka velký hlad a chuť. Svěžest a jednoduchost receptů podtrhne dobře vychlazené Prosecco, které dodá letním předkrmům tu správnou atmosféru. Přeji Vám dobrou chuť.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Nadhera !!!
Mňam
Už jdu na to ❤
To vypada naprosto uzasne! Skvela inspirace.