Letní nudlový salát s limetkovým džusem a kuřecím steakem nebo tofu od FoodMILLblog

Tento salát je pro všechny milovníky letních a svěžích chutí, pro milovníky Asie a nudlových salátů a taky pro skupinu lidí, kterou omrzely klasické smažené nudle.

servings

Počet porcí

3 porce

preparation

Doba přípravy

marinování 2-3 hodiny, příprava 35 minut

Ingredience

  • Marinované kuřecí steaky:

  • 300 g prsních kuřecích řízků

  • špetka sušeného chilli

  • špetka drceného koriandru

  • špetka kajenského pepře

  • 3 polévkové lžíce omáčky Kecap manis

  • 3 polévkové lžíce Teriyaky omáčky

  • sůl

  • pepř

  • Salát:

  • 2 ks britské papriky

  • 120 g rýžových nudlí Vermicelli

  • 2 ks červeného chilli – středně pálivého

  • 1 ks střední cukety

  • 90 g Pak Choi – mladé čínské zelí

  • 30 g mladých fazolových lusků

  • 20 g hráškových lusků

  • 2 stonky jarní cibulky

  • 2 střední mrkve

  • hrst sojových mungo klíčků

  • hrst čerstvého koriandru

  • 3 lžíce olivového oleje

  • 1 limeta

  • trochu smažené cibulky na ozdobení

  • Marináda na salát:

  • 6 ks limet

  • 3 čajové lžičky rybí omáčky

  • 1 polévková lžička palmového cukru (třtinového)

  • 4 čajové lžičky omáčky Kecap manis

  • 1 čerstvé chilli

  • sůl

  • pepř

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Vytvoříme si marinádu na kuřecí steaky. Umytá kuřecí prsa smícháme s kořením a omáčkami a necháme v dóze v lednici marinovat přibližně 2-3 hodiny. (Pro ty, co jsou vegetariáni, doporučuji koupit tofu a místo masa si připravit tofu).
  2. Podle návodu si uvaříme rýžové nudle. Poté je opláchneme ve studené vodě a po odkapání vložíme do větší mísy.
  3. Papriky, cukety a mrkve očistíme a nakrájíme si je na tenké delší nudličky. Pokud máte škrabku julienne, tak s její pomocí vytvoříte krásné jemné proužky.
  4. Limety si vytlačíme a uděláme z nich džus, který potom smícháme s rybí omáčkou a dalšími ingrediencemi. Marináda by hlavně měla chutnat Vám, takže pokud bude na Vás málo sladká, přidejte cukr a omáčku Kecap manis, nebo obráceně. Hlavně opatrně s čerstvým chilli. Hotovou marinádu dejte na chvíli odpočinout do lednice.
  5. Na rozpálené pánvi zprudka orestujeme cukety, mrkve, papriky, včetně fazolových a hráškových lusků. Restujeme do křupava max. 4 minuty. Směs vysypeme do mísy s nudlemi.
  6. Pak choi přepůlíme a na pánvi zprudka orestujeme z obou stran na olivovém oleji do zlatova. Poté necháme vychladnout a lehce osolíme.
  7. Kuřecí prsa, která máme namarinovaná, smažíme (grilujeme) z obou dvou stran podle libosti. Jakmile zjistíme, že jsou kuřecí steaky hotové, polijeme je na konci omáčkou Kecap manis a zprudka dorestujeme. Maso stáhneme z plotny a necháme odpočinout.
  8. Do mísy s nudlemi a zeleninou vlijeme limetkovou marinádu a přidáme lístky koriandru, hrst sojových mungo klíčků a nasekanou jarní cibulku. Směs důkladně promícháme a ochutnáme. Nudle se zeleninou si dochutíme dle libosti (sůl, omáčka Kecap manis, limeta, cukr). Pokud nespěcháte, dejte ještě na chvíli nudlový salát odležet do lednice (cca na 20 min.).
  9. Do misky pak vložíme libovolně salát a na něj dáme kuřecí steak. Přidáme orestovaný Pak choi, zakápneme limetou a posypeme smaženou cibulkou. Můžeme klidně přidat ještě koriandr.
  10. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica. Fotografie nafotilo Crea Studio.
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments