Kuřecí Tikka Masala podle FoodMillBlog

Dnes vám chceme představit recept, který je sice jednoduchý, ale zato plný chuti, a který díky produktům M&S přinese trochu anglické multikulturní tradice na váš stůl – kuřecí Tikka Masala. Od chvíli, kdy jsme ochutnali omáčku M&S Tikka Masala s rajčaty a indickým kořením jsme se do tohoto pokrmu zamilovali až po uši. Ne nadarmo je kuřecí Tikka Masala v Anglii oblíbeným „comfort food“. A kdy jindy po takovém jídle sáhnout než po dlouhém sychravém dni.

servings

Počet porcí

3-4 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut (+ 1 hodina na marinování)

Ingredience

  • Ingredience:

    na marinování

    300 g kuřecích prsou M&S

    6 lusků kardamomu

    špetka fenyklových semínek

    lžička kajenského pepře

    lžička mletého římského kmínu

    lžička uzené papriky

    šťáva z půlky citrónu

    sůl

     

    100 ml smetany Double Cream M&S

    1 balení omáčky Tikka Masala MS

    2 placky Peshwari Naan M&S

    150 g rýže Basmati 

    půlka červené cibule

    trochu čerstvého koriandru 

    smažená cibulka na zdobení 

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Tajemství každého indického pokrmu spočívá vždy v marinování – čím déle se maso marinuje, tím měkčí a plné chuti nakonec bude. Jako první si tedy připravíme koření na marinádu: rozdrťte na prášek kardamonové lusky a fenyklová semínka a smíchejte je se zbylým kořením – kajenským pepřem, římským kmínem a paprikou. Touto směsí posypte kuřecí prsa nakrájená na nudličky, zakápneme citronem, přidejte trochu smetany a nechte v lednici odležet. Maso můžete nechat marinovat jak dlouho chcete, ať už hodinu nebo rovnou celou noc.
  2. Kuře vyndejte z ledničky a můžete se pustit do druhého kroku. Nakrájejte červenou cibuli a osmahněte ji v pánvičce na troše rostlinného oleje. Jakmile cibule zezlátne, přidejte kuře i s marinádou. Sotva kuře změní barvu, přidejte omáčku M&S Tikka Masala a vařte dalších 6-7 minut. Můžeme dochutit solí.
  3. Uvařte rýži podle pokynů na obalu, dejte chleba naan na pár minut rozpéct do rozpálené trouby a sundejte pánvičku s omáčkou z vařiče. Kuřecí maso zjemněte zbylou smetanou a podávejte v hlubokém talíři. V Indii se curry tradičně jí rukama. Vezměte trochu rýže nebo kousek placky naan, naberte trochu omáčky a masa a ochutnejte.
  4. Wine pairing: Chenin Blanc, This Is… Fresh and Fruity, M&S.
  5. Náš dnešní recept jsme spárovali s vínem z řady M&S This Is… Fresh and Fruity Chenin Blanc, které, jak již jméno napovídá, je svěží ovocné víno z Jižní Afriky, které se skvěle hodí k našemu jemně pálivému kuřeti a jeho aromatičnost a zároveň svěžest zvládne lehce pálivé a krémové omáčky. Neodradí Vás ani cena, která je víc než lidová.
  6. Přejeme vám dobrou chuť!
  7. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments