Křupavý salát s quinoou a hráškem od FoodMillBlog

Dochází vám inspirace a neustále dokola připravujete svůj osvědčený salát? Pak si dnešní recept zamilujete! Je všechno, jen ne nuda. Netradičními chutěmi a originálními kombinace jen hraje. Tenhle salát patří do kategorie chutný, zdravý a trochu už i jarní! Pokud jste příznivci lehké, výživné a křupavé quinoy, svěžího hrášku, a přitom nepohrdnete ani slaninou či praženými mandlemi, bude pro vás naprosto perfektní volbou.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 200 g quinoy

    300 g čerstvého hrášku (může být i mražený)

    2 citrony (nejlépe bez chemického postřiku)

    150 g pancetty nebo slaniny

    150 g sýru feta

    150 g loupaných mandlí

    hrst čerstvé pažitky a petrželky nebo koriandru

    4 pol. lžíce olivového oleje

    2 lžíce medu

    sůl a pepř

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Propláchnutou quinou dejte vařit dle návodu. TIP: Nemusí se vařit doměkka, je skvělá i jako all dente. Poté jí sceďte a nechte vychladnout.
  2. Plátky slaniny nebo pancetty upečte v troubě do křupava a po vychladnutí je nakrájejte najemno. Oloupané mandličky si opražte na oleji a rovněž nechte zchladnout.
  3. Hrášek opláchněte, zprudka jej blanšírujte v horké vodě, následně ho zchlaďte ve vodě studené a nechte okapat. Pokud používáte mražený hrášek, nechte ho jen v teplé vodě rozmrazit! Mezitím si nasekejte nadrobno čerstvé bylinky.
  4. V tyčovém mixéru dobře promíchejte olivový olej, med a šťávu z citronů, přidejte sůl a pepř. Na kostičky si nakrájejte feta sýr.
  5. Jakmile budete mít všechny suroviny připravené, důkladně je promíchejte ve velké míse. Tento salát doporučuji nechat odležet v lednici, pak chutná ještě lépe.
  6. Přeji vám dobrou chuť.
  7. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments