Ingredience
200 g quinoy
300 g čerstvého hrášku (může být i mražený)
2 citrony (nejlépe bez chemického postřiku)
150 g pancetty nebo slaniny
150 g sýru feta
150 g loupaných mandlí
hrst čerstvé pažitky a petrželky nebo koriandru
4 pol. lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
sůl a pepř
Postup
- Propláchnutou quinou dejte vařit dle návodu. TIP: Nemusí se vařit doměkka, je skvělá i jako all dente. Poté jí sceďte a nechte vychladnout.
- Plátky slaniny nebo pancetty upečte v troubě do křupava a po vychladnutí je nakrájejte najemno. Oloupané mandličky si opražte na oleji a rovněž nechte zchladnout.
- Hrášek opláchněte, zprudka jej blanšírujte v horké vodě, následně ho zchlaďte ve vodě studené a nechte okapat. Pokud používáte mražený hrášek, nechte ho jen v teplé vodě rozmrazit! Mezitím si nasekejte nadrobno čerstvé bylinky.
- V tyčovém mixéru dobře promíchejte olivový olej, med a šťávu z citronů, přidejte sůl a pepř. Na kostičky si nakrájejte feta sýr.
- Jakmile budete mít všechny suroviny připravené, důkladně je promíchejte ve velké míse. Tento salát doporučuji nechat odležet v lednici, pak chutná ještě lépe.
- Přeji vám dobrou chuť.
- Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.