Invalid slider ID or alias.

Křupavá kachna s granátovým jablkem a Hoisin omáčkou od FoodMillBlog

Kachna je velice oblíbená zejména v Číně u nás ovšem také tento opeřenec nemůže chybět na oslavách a rodinných sešlostech. Každý zná pomalu konfitovanou, křupavou kachnu s červeným zelím knedlíkem a politým výpekem a pak když to celé sní ta se půl dne nemůžete hýbat. Mám ovšem pro Vás trochu jiný a ne tak kalorický recept a kachnu si můžete pořádně vychutnat a garantuji Vám že budeme moci po snězení pohybovat. Příprava je jednoduchá, jen je nutné pořádné kachní prsa marinovat a pak poté je možné prsa restovat. Celý tento recept vychází z čínských street food receptů, kde naleznete i spoustu čerstvých bylinek a nevšedních chutí. Vřele Vám tento recept doporučuji i z hlediska vyváženosti a pestrosti, pokud máte rádi čerstvý koriandr, kopr Hoisin omáčku, tak si tento recept zamilujete.

servings

Počet porcí

2 porce

preparation

Doba přípravy

do 30 minut (plus cca 140 minut marinování masa)

Ingredience

  • 700 g kachních, chlazených prsních řízků s kůží M&S

    2 ks srdíček římského salátu Little Gem 

    1 svazek jarní cibulky

    hrst čerstvého koriandru

    hrst čerstvého kopru 

    hrst vyloupaného granátového jablka

    50 g tenkých rýžových nudlí Vermicelli 

    Hoisin omáčka 

    3 lžíce sezamového oleje 

     

    Marináda: 

    150 ml sojové omáčky

    3 ks sušeného badyánu

    100 ml čerstvého pomerančového freshe 

    2 lžíce medu nebo melasy 

     

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Sojovou omáčku svaříme společně s pomerančovým džusem, přidáme badyán promícháme a necháme vychladnout. Marináda by měla být lehce kyselá a slaná. Očištěné kachní prsa si lehce nařízneme na kůži, vytvoříme jemnými řezy mřížku. Jakmile máme marinádu zchlazenou vlijeme marinádu do plastové nádoby ponoříme kachní prsa a necháme min 120 min. marinovat.
  2. Očištěný salát si rozdělíme na jednotlivé listy, nakrájíme na jemné proužky jarní cibulku a připravíme si kopr a koriandr.
  3. V malém hrnci si uvaříme podle návodu tenké rýžové nudle, jakmile je máme uvařené necháme je okapat.
  4. Předehřejeme si troubu na 150 °C a připravíme si pánev na restování, vlijeme sezamový olej a pomalinku zahříváme pánev. Prsa vyndáme z marinády a necháme je od marinády okapat, jakmile máme dostatečně předehřátou pánev začneme prsa restovat, nejprve stranou s kůží dolů cca 2-3 minuty, pak otočíme na druhou a orestujeme další 3 minuty, pak prsa vytáhneme a vložíme do předehřáté trouby kde se hezky dopeče cca 5 minut a pak vytáhneme a necháme odpočinout. Po odpočinutí krájíme maso na libovolné plátky, ale tenčí jsou za mě mnohem lepší.
  5. Na celé listy římského salátu naservírujeme nejprve rýžové nudle a poté pak plátky kachny, libovolně mezi ně zasejeme nakrájenou jarní cibulku, vyloupané granátové jablko, snítky koriandru a čerstvého kopru. Nakonec zakápneme Hoisin omáčkou.
  6. Jakmile máme všechno na talíři , můžeme jít jíst, nezapomeňte si nalít skleničku vína Côtes du Rhône Villages, doufám, že Vám bude chutnat.
  7. Wine pairing: Côtes du Rhône Villages, M&S Classics, 2019.
  8. Oblast Côtes du Rhône („údolí řeky Rhony“) se nachází podél řeky mezi městy Vienne a Avignon. Podle tradičních odrůd se region dělí na dvě části: severní Rhôna s víny odrůdy Syrah a jižní Rhôna s víny odrůdy Grenache. Nejznámější regiony v oblasti Côtes du Rhône jsou Hermitage a Chateauneuf-du-Pape, dalšími pak Lirac, Gigondas a jiné další. Côtes du Rhône bývá často mylně zaměňováno za celou vinařskou oblast údolí Rhôny. Není se čemu divit, když tato obrovská apelace zabírá drtivou většinu celé oblasti. Díky značné rozloze vinice patří apelace Côtes du Rhône a Côtes du Rhône Villages mezi ty francouzské typy vína, kde se obzvláště vyplatí rozlišovat mezi konkrétními vinaři. Tady Vám M&S vybral jednu z verzí “Classics”, která je velice cenově dostupná. Toto víno se skvěle hodí svým osvěžujícím tělem ke křupavé kachně, která má v sobě několik dalších pestých chutí, jako např. koriandr a sladké tónu Hoisin omáčky apod. Víno typicky chutná po třešních a má zcela kořeněný konec, je ovocné a svěží. Skládá se z odrůd Syrah a Grenache, ketré jsou pro tuto oblast typické. Já doufám, že Vám bude chutnat.
  9. Tento recept pro vás z M&S potravin v rámci placeného partnerství připravil Milan Juřica. a Carolina Soldati // FoodMillBlog a Mill_Carol_ Fotky nafotil: 360co
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments