Ingredience
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
100 g rajčatové passaty
260 g Madagaskarských tygřích krevet s hlavou – částečně loupané, mražené M&S
150 g řeckého sýru feta M&S
100 g mladé baby cukety
čerstvý tymián a lístek bobkového listu
malá cibule
dva stroužky česneku
špetka sušeného chilli
křupavá bageta
sůl, pepř, olivový olej
1 dcl. suchého růžového nebo bílého vína
citron
Postup
- Cibuli nakrájíme najemno a společně s česnekem začneme v malém hrnci na olivovém oleji restovat. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatovou passatu, bylinky, špetku chilli, zprudka orestujeme a podlijeme vínem. Po chvilce, za občasného míchání hrnec stáhneme z plotny.
- Do zapékací misky přelijeme rajčatovou omáčku a dáme zapéct do předehřáté trouby na 190 °C.
- Jakmile vidíme po zhruba 5-10 minutách, že se omáčka začíná redukovat, vytáhneme zapékací misku z trouby a libovolně naskládáme rozmražené krevety s hlavou, přidáme kolem kousky nakrájené cukety a rozdrolíme po celé ploše sýr feta a necháme dál zapéct.
- Celou tuto směs pečeme max 6. minut tak, abychom měli krevety šťavnaté, omáčka byla pěkně hustá a sýr feta rozteklý.
- Hotové krevety zakápneme olivovým olejem a citronem, podáváme s čerstvou bagetkou.
- K našim krevetám Saganaki jsem vybral víno až z druhého konce Evropy, které pochází ze severní části španělské Navarry. Název “Angelito” slibuje andělskou chuť. Toto suché, růžové víno je vyrobeno z odrůd Garnacha a Tempranillo a dodá našemu řeckému jídlu španělský temperament. Vřele vám tento jednoduchý, ale naprosto vyjímečný recept doporučuji.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.