Krevety Saganaki s feta sýrem od FoodMILLblog

Wine pairing: Angelito, Rosé, Španělsko, 2017 M&S Každý z nás si jistě doveze nějaký ten recept z dovolené, na který s nadšením vzpomíná. Tento recept jsem si přivezl z řeckého ostrova Santorini, kde jsem měl možnost jako milovník dobrého jídla navštívit a hlavně ochutnat speciality místních taveren. Tento předkrm, nebo i lehčí hlavní chod, vás ohromí svou kombinací krevet, rajčat a tradičního sýru feta.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

30 minut

Ingredience

  • 400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě

  • 100 g rajčatové passaty

  • 260 g Madagaskarských tygřích krevet s hlavou – částečně loupané, mražené M&S

  • 150 g řeckého sýru feta M&S

  • 100 g mladé baby cukety

  • čerstvý tymián a lístek bobkového listu

  • malá cibule

  • dva stroužky česneku

  • špetka sušeného chilli

  • křupavá bageta

  • sůl, pepř, olivový olej

  • 1 dcl. suchého růžového nebo bílého vína

  • citron

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Cibuli nakrájíme najemno a společně s česnekem začneme v malém hrnci na olivovém oleji restovat. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatovou passatu, bylinky, špetku chilli, zprudka orestujeme a podlijeme vínem. Po chvilce, za občasného míchání hrnec stáhneme z plotny.
  2. Do zapékací misky přelijeme rajčatovou omáčku a dáme zapéct do předehřáté trouby na 190 °C.
  3. Jakmile vidíme po zhruba 5-10 minutách, že se omáčka začíná redukovat, vytáhneme zapékací misku z trouby a libovolně naskládáme rozmražené krevety s hlavou, přidáme kolem kousky nakrájené cukety a rozdrolíme po celé ploše sýr feta a necháme dál zapéct.
  4. Celou tuto směs pečeme max 6. minut tak, abychom měli krevety šťavnaté, omáčka byla pěkně hustá a sýr feta rozteklý.
  5. Hotové krevety zakápneme olivovým olejem a citronem, podáváme s čerstvou bagetkou.
  6. K našim krevetám Saganaki jsem vybral víno až z druhého konce Evropy, které pochází ze severní části španělské Navarry. Název “Angelito” slibuje andělskou chuť. Toto suché, růžové víno je vyrobeno z odrůd Garnacha a Tempranillo a dodá našemu řeckému jídlu španělský temperament. Vřele vám tento jednoduchý, ale naprosto vyjímečný recept doporučuji.
  7. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.
Subscribe
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments