Kachní tacos s křupavou zeleninou a Hoisin majonézou podle FoodMillBlog

Existuje asi několik stovek receptů, jak si perfektně a nevšedně připravit kachní prsa. Propojil jsem mexický odkaz tacos s asijskou fúzí a mým kulinářským designem. Nechybí ani specifické červené víno, které je dost neobvyklé. Vybral jsem pro Vás Cabernet Sauvignon z jihoafrické republiky s tóny ostružiny, třešní a hořké čokolády, které dobře podpoří specifickou chutí kachní prsa, zeleninu a Hoisin majonézu.

servings

Počet porcí

4 porce

preparation

Doba přípravy

50 minut

Ingredience

  • 350 g kachních prs (M&S) 

    200 g šalotky

    čtvrtku čerstvého červeného zelí 

    1 střední mrkev 

    mix chilli papriček 

    3 natě jarní cibulky 

    hrst mungo klíčků 

    100 g baby okurek 

    8 ks pšeničných placek Tacos (M&S) 

    cukr, ocet , sůl, 

    čerstvý koriandr 

    sůl a hrubý pepř 

    černý a bílý sezam 

     

    Hoisin majonéza:

    200 g majonézy

    5 x čaj. lžiček Hoisin omáčky (M&S) 

    2 x čaj. lžiček švestkové omáčky s chilli a zázvorem (M&S) 

    sůl, pepř

     

    Chilli majonéza:

    200 g mojonézy 

    4 lžíce švestkové omáčky s chilli a zázvorem (M&S) 

    1 chilli 

    1 filet marinovaných ančoviček 

    1 vymačkaná limeta

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Očištěné šalotky překrojíme a nakrájíme na jemná půlkolečka a vložíme do dózy s teplou vodou, solí, cukrem a octem (vše v poměru cca jedné polévkové lžíce). Promícháme a přidáme koriandrové semínko, nebo čerstvý kopr a necháme marinovat v lednici. Čím déle, tím budou marinované šalotky lepší a chutnější.
  2. Připravíme si jednotlivé majonézy. Smícháme jednotlivé majonézy s omáčkami a ostatními ingrediencemi. Každou vyšleháme v mixéru a necháme uležet v lednici.
  3. Okurku nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky, jarní cibulku na proužky, stejně tak chilli. Červené zelí nakrájíme na jemno, osolíme, zakápneme octem a necháme marinovat v lednici.
  4. Kachní prsa na kůži nařízneme křížem krážem a z obou dvou stran je osolíme a opepříme hrubým pepřem. Na fritovacím oleji začneme kachnu smažit 3 minuty z každé strany. Začínáme ze strany kůže. Po smažení vložíme kachnu do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 3 minut max. Poté ji vytáhneme, necháme pár minut odpočinout a krájíme na tenké plátky. Kachna by měla být růžová (medium), měkká a šťavnatá.
  5. V malé pánvi si na sucho ohřejeme pšeničné placky Tacos. Na každou, teplou placku si naneseme v libovolném množství hoisin a chilli majonézu. Přidáme plátky nakrájeného zelí, okurky, mrkve, jarní cibulky a čerstvého chilli. Nakonec nandáme plátky kachny, kterou zakápneme další vrstvou majonézy a posypeme sezamem. Zdobíme čerstvým koriandrem.
  6. Wine pairing: Zebra View, Cabernet Sauvignon, Afrika. Ke kachnímu tacos doporučuji otevřít Cabernet Sauvignon. Hezky se spojí s chutí šťavnaté kachny, pikantní a sladší Hoisin majonézou. Věřím, že si tento recept s výborným vínem užijete.
  7. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.