Ingredience
350 g kachních prs (M&S)
200 g šalotky
čtvrtku čerstvého červeného zelí
1 střední mrkev
mix chilli papriček
3 natě jarní cibulky
hrst mungo klíčků
100 g baby okurek
8 ks pšeničných placek Tacos (M&S)
cukr, ocet, sůl
čerstvý koriandr
sůl a hrubý pepř
černý a bílý sezam
Hoisin majonéza:
200 g majonézy
5 x čaj. lžiček Hoisin omáčky (M&S)
2 x čaj. lžiček švestkové omáčky s chilli a zázvorem (M&S)
sůl, pepř
Chilli majonéza:
200 g majonézy
4 lžíce švestkové omáčky s chilli a zázvorem (M&S)
1 chilli
1 filet marinovaných ančoviček
1 vymačkaná limeta
Postup
- Očištěné šalotky překrojíme a nakrájíme na jemná půlkolečka a vložíme do dózy s teplou vodou, solí, cukrem a octem (vše v poměru cca jedné polévkové lžíce). Promícháme a přidáme koriandrové semínko, nebo čerstvý kopr a necháme marinovat v lednici. Čím déle, tím budou marinované šalotky lepší a chutnější.
- Připravíme si jednotlivé majonézy. Smícháme jednotlivé majonézy s omáčkami a ostatními ingrediencemi. Každou vyšleháme v mixéru a necháme uležet v lednici.
- Okurku nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky, jarní cibulku na proužky, stejně tak chilli. Červené zelí nakrájíme na jemno, osolíme, zakápneme octem a necháme marinovat v lednici.
- Kachní prsa na kůži nařízneme křížem krážem a z obou dvou stran je osolíme a opepříme hrubým pepřem. Na fritovacím oleji začneme kachnu smažit 3 minuty z každé strany. Začínáme ze strany kůže. Po smažení vložíme kachnu do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 3 minut max. Poté ji vytáhneme, necháme pár minut odpočinout a krájíme na tenké plátky. Kachna by měla být růžová (medium), měkká a šťavnatá.
- V malé pánvi si na sucho ohřejeme pšeničné placky Tacos. Na každou, teplou placku si naneseme v libovolném množství hoisin a chilli majonézu. Přidáme plátky nakrájeného zelí, okurky, mrkve, jarní cibulky a čerstvého chilli. Nakonec nandáme plátky kachny, kterou zakápneme další vrstvou majonézy a posypeme sezamem. Zdobíme čerstvým koriandrem.
- Wine pairing: Zebra View, Cabernet Sauvignon, Afrika. Ke kachnímu tacos doporučuji otevřít Cabernet Sauvignon. Hezky se spojí s chutí šťavnaté kachny, pikantní a sladší Hoisin majonézou. Věřím, že si tento recept s výborným vínem užijete.
- Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.