Jahodový salát s rukolou, hruškou, jablkem a modrým sýrem od FoodMILLblog

Wine pairing: Le Flevue Bleu-Blanc, Francie, 2017 M&S Ovoce v kombinaci s plísňovým sýrem a rukolou vám vykouzlí velice příjemný a hlavně zajímavý, nevšední salát. Modrý sýr Blue Stilton neboli „Král anglických sýrů“ velice dobře chutná s jahodami, hruškou a jablkem. V jednoduchosti je síla a celek našeho salátu podpoří bazalkový olivový olej v kombinaci s balzamikovou redukcí. Udělejte si doma atmosféru jižní Francie přípravou tohoto skvělého salátu a hlavně sklenkou ovocného, nekomplikovaného vína z odrůdy Grenache blanc z kolekce M&S.

servings

Počet porcí

2-3 porce

preparation

Doba přípravy

20 minut

Ingredience

  • 1 hruška Forelle

  • 1 jablko Red Delicious

  • 100 g rukoly

  • 100 g modrého sýra Blue Stilton M&S

  • 4 velké jahody

  • Bazalkový olivový olej M&S

  • Glasé – Balzamiková redukce IGP M&S

  • hrst pražených slunečnicových a dýňových semínek

  • pár lístků máty na zdobení

Najít nejbližší obchod pro ingredience

Postup

  1. Očištěné ovoce (jablko, hruška) nakrájíme na libovolné kostky či plátky a zbavíme jadérek. Modrý sýr Blue Stilton nakrájíme na kostičky, jahody přepůlíme na čtvrtinky.
  2. Umytou a připravenou rukolu smícháme s nakrájeným jablkem, hruškou a jahodami, a zakápneme bazalkovým olejem. Směs promícháme.
  3. Salát servírujeme v hlubokém talíři a posypeme jej modrým sýrem Blue Silton. Přidáme dle libosti pražená semínka a lístky máty. Kdo má rád kombinaci sladko-kyselé chuti doporučuji na konec zakápnout balzamikovou redukcí. Tento zcela bleskurychlý recept zvládne opravdu každý a jsem přesvědčen, že u stolu mile překvapí nejen vás.
  4. Přeji vám dobrou chuť. Tento recept pro Vás připravil z produktů M&S Milan Juřica // FoodMILLBlog. Fotografie nafotilo Crea Studio.